Dokumente saab nüüd taotleda ka Otepääl

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dokumendilaua avamine. Keskel Otepää vallavanem Andres Visnapuu (vasakul) ja Lõuna politseiprefekt Tarmo Kohv.
Dokumendilaua avamine. Keskel Otepää vallavanem Andres Visnapuu (vasakul) ja Lõuna politseiprefekt Tarmo Kohv. Foto: Monika Otrokova

Aprilli lõpust alates saab dokumente taotleda ka Otepääl. 30. aprillil avatakse vallavalitsuse majas asuvas konstaablijaoskonnas Lõuna prefektuuri kodakondsus- ja migratsioonibüroo teeninduspunkt, andis teada Otepää vallavalitsuse kommunikatsioonijuht.

Kodakondsus- ja migratsioonibüroo juhataja Sirje Orgeli sõnul soovitakse teeninduse avamisega dokumentide taotlemise võimalus inimestele lähemale tuua ning seeläbi vähendada Tartu ja Valga teenindustes järjekordi.

Teeninduspunkt loodi koostöös Otepää vallavalitsusega. Vald toetas ka teeninduspunkti ruumi remonti.

«Meil on väga hea meel, et oleme leidnud koostöös Lõuna prefektuuriga lahenduse selle teenuse lähemale toomiseks mitte ainult Otepää valla, vaid ka lähiümbruse elanikele,» ütles Otepää vallavanem Andres Visnapuu. «Leian, et see on hea näide koostööst riigiametitega – soovin, et sarnaselt võiks ka muudes valdkondades koostööd teha.»

Dokumente väljastav klienditeenindaja jätkab ka oma tööd konstaablijaoskonna spetsialistina ning seetõttu võib juhtuda, et vahel tuleb tal tegeleda ka kiireloomuliste politseiliste teadete lahendamisega. Sellisel juhul palub kodakondsus- ja migratsioonibüroo klientidelt mõistvat suhtumist.

Teeninduspunktis võetakse vastu nii dokumentide taotlusi kui ka väljastatakse taotletud dokumendid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles