Teisipäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Selle aasta riigieksamite periood algas eile eesti keele kui teise keele riigieksami kirjaliku osaga. See on kohustuslik riigieksam vene või muu eesti keelest erineva õppekeelega koolis. Valga vene gümnaasiumi direktori Jelena Lauli sõnul helises abiturientidele viimane koolikell 18. aprillil ning eile astus eksamitulle 20 gümnasisti.

Otepää vallavolikogu istungil valiti lisaks olemasolevale volikogu aseesimehele teinegi – 11 poolthäälega sai selleks Aivar Pärli. Võeti vastu ka valla üldplaneering.

Valgamaad esindas laupäeval Tallinnas Nokia kontserdimajas toimunud üleriigilise laste ja noorte festivali Koolitants lõppkontserdil stuudio Joy tantsutrupi Richard 4.–6. klassi rühm vabatantsuga «Intelligentsus» ja tuli nominendiks.

Laupäeval toimus Lätis suur üleriigiline talgupäev. Valka talgulistega ühinesid ka Valga linnavalitsus ning politsei- ja piirivalveamet. Linnavalitsusest käisid lätlastel abis linnapea Kalev Härk ja linnahooldusameti juhataja Arno Uprus oma meeskonnaga.

Võistlus «Valgamaa laululaps 2012» meelitas Valga kultuurikeskusse palju huvilisi, kelle hulk aga sündmuse edenedes kogu aeg vähenes. Esinemisõiguse saanud 52 lauljast üks oli haigestunud, teised käisid kõik tulest läbi, mõni küll kevadiselt kähisevat häält õpitud laulutehnikaga talitsedes.

Tänavusel maakondlikul staarijäljenduskonkursil krapsas esikoha krapsakat Kihnu Virvet kehastanud Pokardi kooli noormees oma bändikaaslastega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles