Alanud on eeskujuliku suurpere otsingud

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta Suurpere 2011 -- perekond Mäe
Aasta Suurpere 2011 -- perekond Mäe Foto: Erakogu

Alanud on konkurss «Aasta Suurpere», mis kestab 6. maini ning mille võitja kuulutatakse välja 12. mail toimuval Suurperepäeval.

Kolmandat aastat välja antav aunimetus omistatakse ühtsuse ja lasterikkuse au sees hoidmise eest töökale ning eeskujulikule Eesti suurperele, kus kasvab vähemalt neli last.

Aunimetuse saaja väljaselgitamiseks moodustatakse komisjon, kuhu kuulub kolm Eesti Lasterikaste Perede Liidu (ELPL) juhatuse liiget, ürituse patroon Kaire Vilgats ja BIGBANKi esindaja.

ELPLi presidendi Aage Õunapi sõnul on konkursist saanud kena traditsioon, mis väärtustab ning tunnustab Eestimaa terveid ja tugevaid suurperekondi. «Möödunud aasta konkursi põhjal on näha, et Eestis elab palju suurperesid, keda ühiskonnale eeskujuks tuua. Ootame ka sel aastal perede aktiivset osavõttu,» lisas Õunap.

Aunimetuse saaja kuulutatakse välja 12. mail ELPLi liikmetele mõeldud Suurperepäeval, mis leiab aset Tallinna Loomaaias. Aunimetuse saanud perekonnale antakse üle tänukiri ja 1000 eurot.

Möödunud aastal pälvis tiitli viielapseline perekond Mäe Lääne-Virumaalt. «Žürii valis võitjaks perekond Mäe seetõttu, et tegemist on aktiivse ja tööka suurperega, mille liikmed tegelevad põnevate huvialade ja spordiga ning käivad koos matkamas,» kirjeldas Õunap.

Kandidaadi esitamiseks tuleb 6. maiks saata kirjalik taotlus, mida saab esitada BIGBANKi internetikeskkonnas. Ettepanek peab sisaldama kandidaadina ülesseatava perekonna nime ja koosseisu, elukohta, vanemate töökohta ja ameteid ning vabas vormis kirjeldust ja põhjendust. Samuti tuleb lisada taotluse esitaja nimi ja kontaktandmed.

Koos konkursiga algas ka kollaaživõistlus «Minu Pere», mis kutsub peresid üles üheskoos kollaaže valmistama. Neid saab esitada kuni 29. aprillini, võitjad kuulutatakse välja 12. mail toimuval Suurperepäeval Tallinna Loomaaias.

Ettevõtmine toimub paralleelselt Eestiga ka Lätis ning Leedus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles