Neljapäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Omavalitsused esitasid haridus- ja teadusministeeriumile oma ettepanekud gümnaasiumireformi osas. Valgamaale soovitakse alles jätta kolm gümnaasiumi: Valgas, Tõrvas ja Otepääl. Ent võitlus kooli säilimise eest jätkub ka Tsirguliinas ja Pukas.

Neli Otepää gümnaasiumis käijat algatasid Eesti-sisese õpilasvahetuse, mis käib praegu täie hooga. Projekt VeniVidiVici sai alguse, kui selle projektijuht Teele Jakobson, kes õpib Otepää gümnaasiumi 11. klassis, avastas, et eesti noored ei tunne kodumaad.

Aprilli lõpus korraldab Valga linn metsakoristuspäeva, kuhu oodatud kõik vabatahtlikud.

Taas on lasteaedadel võimalus saada tasuta värviuuendus. Varasemalt on taoline võimalus osaks saanud ka kahele Valgamaa lasteaiale: Valgas asuvatele Walkole ja Buratinole.

Mulgi kultuuri instituut kinnitas Mulgimaa Uhkuse auhinna statuudi. Auhinna saaja kuulutatakse välja Teisel Mulgi peol, mis toimub juunis Tõrvas.

Juba jaanuari lõpust tulihingeliste mälumängurite meeli erutanud heitlus Palupera karikale lõppes reedel Nõuni kultuurimajas, kui selgusid nii karika uus omanik kui maakonna parim mälumängutiim. Valgamaa targimaks osutus Otepää esindus koosseisus Kaido Mägi, Mairold Kõrvel, Meelis Lill ja Urmas Kuldma.

Valga Välk võitis Paf saalihokiliiga teises liigas kodusaalis peetud kaheksandikfinaali kohtumise, säilitades sellega võimaluse püüda kohta esiliigas.

Valgamaa teatrifestival tuleb seekord kahepäevane. Valgas on peetud nii kooli- kui ka harrastusteatrite festivale. Seekord tulevad need ühe nimetaja all ja ühel nädalavahetusel: reedel esinevad õpilaste, laupäeval täiskasvanute trupid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles