Neljapäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Mõne päeva eest sai teatavaks, et Otepää abivallanem Andres Arike lahkub ametist. Otsuse tagamaad on aga mõneti segased. Arikese ja teise abivallavanema Merlin Müüriga seonduv oli kõne all ka Otepää vallavolikogu kolmapäevasel istungil.

Lehes on Valga maavanema pöördumine iseseisvuspäeva puhul.

Linnavalitsuse tellitud uuring näitas, et parkimisalasid Valgas jätkub. Siiski napib mõnes neist aeg-ajalt kohti ning ühe lahendusena kaalutakse parkimise ajalist piiramist.

Tiigri Tegijaks 2011 tunnistati Valga gümnaasiumi õpetaja Eva Tšepurko, keda lähemad kolleegid iseloomustavad tohutu töövõimega õpihimulise inimesena.

Pühajärve lasteaial tuleb septembris ilmselt halduslikult liituda Otepää omaga ning kolida Pühajärve põhikooli majja.

Kui Eesti majutusettevõtetes peatus eelmisel aastal turiste rohkem kui tunamullu, siis Valgamaal peatunute arv hoopis vähenes.

Pühajärve puhkekodus tegeldi mullu tubade renoveerimisega. Lähiajal loodetakse aga alustada veelgi suuremate töödega.

Eesti Vabariigi aastapäeva eel kutsus haridus- ja teadusministeerium Eesti Draamateatrisse inimesed, kes viimaste aastate jooksul aidanud kaasa eestikeelse aineõppe arengule vene õppekeelega koolides. Kohal oli ka Valga vene gümnaasiumi esindus.

Nädalavahetusel peeti Valga spordihallis linna lahtised meistrivõistlused kreeka-rooma ja naistemaadluses, kuhu oli kohale tulnud üle 150 noore sportlase Eestist, Lätist ja Soomest.

Valga lähistel Jaanikese lasketiirus peeti vabariigi aastapäevale pühendatud lahtised laskevõistlused täiskaliibrilistest relvadest.

Karula muinsuskaitse seltsi juhatuse liige Siiri Raamets andis Valgamaalasele teada, et seltsi liikmete ühisettevõtmisel valmis brošüür «Eesti Vabariigi aastapäeva tähistamine Valgas, Karulas ja Kaagjärves aastatel 1933–1991». Kogumik, mis hõlmas aastaid 1919–1932, avaldati seltsiliikmete eestvõttel eelmisel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles