Valga haigla hooldusravikeskus avas pidulikult uksed

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hooldusravikeskuse pidulik avamine Valga haiglas
Hooldusravikeskuse pidulik avamine Valga haiglas Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Neljapäeva, 16. veebruari lõuna paiku oli Valga haigla vastvalminud A-korpuse kolmandale korrusele kogunenud hulk rahvast, et osa võtta hooldusravikeskuse pidulikust avamisüritusest.

Haigla juhataja Marek Seer ütles üritust avades, et käesolev aasta on Valga haiglale märkimisväärne, kuna suvel täitub 15. tegutsemisaasta. «Renoveerimistöid on tehtud kuues etapis ning tänaseks on meie ja meie partnerite käsutuses ligemale 15 000 m2 pinda. Valmisehitamise ootele jääb veel tuhande ruutmeetri suurune A-korpuse nullkorrusel asuv ala,» nentis Seer.

«2011. aasta mais käivitunud ehitustegevuse tulemusena valminud kompleksi eesmärk oli luua valmisolek pakkuda eakatele õendus- ja hooldusteenuseid, tagades sellega ühelt poolt parema teenuse kvaliteedi ja kättesaadavuse ning teisalt ressursside efektiivsema kasutamise,» rõhutas haigla juhataja.

Sotsiaalminister Hanno Pevkur tõdes oma sõnavõtus, et see, kas haigla toimib või ei, on asutuse enda kätes.

«Kui vaadata Valga haiglas eelmisel aastal sünnitanute arvu, siis nendest kolmandik on teiselt poolt piiri. See on hea näide sellest, et Valgas haigla tahab toimida ja pakkuda inimestele head teenust. Seda soovi väljendab ka täna avatav uus haigla korpus,» rõhutas minister.

«Et sel majal oleks südant, soojust ja hinge. Edu teile!» oli ministri sõnum haigla kollektiivile. Sümboolse sisustuselemendina kinkis minister Valga haiglale roosidega pehme padja, mille valmistanud puuetega inimesed.

Haigla juhataja tänas meene ja lilledega projekteerijat – OÜ Tartu Projekt–, ehitajat – AS Merko Tartu – ning kõiki, kel seos äsjavalminud korpuse valmimisega.

Tervitussõnu edastasid ning edu soovisid haigla kollektiivile Valga maavanem Margus Lepik, Valga linnapea Kalev Härk ja volikogu esimees Külliki Siilak, kolleegid ja naabrid Viljandi, Lõuna-Eesti, Elva, Jõgeva ja Kuressaare haiglast, Tartu Ülikooli Kliinikumist, perearstid Tõrvast ja Valgast, Tõrva linna, Õru ja Karula valla esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles