Neljapäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Prügiveokohustus on inimestel juba mitu aastat. Kuigi selle eesmärk on hoida prügi metsa alla sattumast, tekitab see mõnelgi juhul inimestele siiski parajalt peavalu.

Käimas on rahvusvaheline emakakaelavähi ennetamise nädal. Arst Aive Kalinina on arvamusel, et külastades regulaarselt naistearsti, on see haigus ennetatav ja ravitav.

Teisipäevasel Aakre rahvamaja uuendustööde esimese etapi lõpetamisel tunnustas vallavõim ehitajaid ning koostööpartnereid. Peagi plaanitakse jätkata siseruumide uuendamisega, lubas vallavanem Heikki Kadaja.

Valga vabadussamba taastamine oli mullu küsimärgi all, kuid nüüd laekus kaitseministeeriumilt selleks 64 000 eurot. Raha eest, mis tuleb ära kasutada sügiseks, on kavas sellel aastal ära teha samba figuuriosa, mis võtab skulptor Jaak Soansi hinnangul aega kuni neli kuud.

Eile kell 13 tulid üle Eesti Toompeale meelt avaldama noored, kes soovivad, et Riigikogu jätaks pooleli kõrgharidusreformi teise lugemise.

Omavalitsuste liidu üldkoosolekul kooskõlastati seisukohti maakonna koolivõrgu osas. Vastused anti ka minister Jaak Aaviksoo küsimustele.

Tõrva külje all asuva Tikste maastikukaitseala kaitse-eeskiri võib peagi muutuda, et okaspuumetsale väärtuslikuks vahelduseks olev laialehine mets välja areneda saaks.

Nädalavahetusel Tallinnas peetud kergejõustiku A- ja B-vanuseklassi Eesti meistrivõistlustel võitsid Margot Meri ja Liina Suur mõlemad kaks auhinnalist kohta.

Teisipäeval startis taas Tõrva mälumäng. Laine Tangsoo ja Siim Ausmehe küsimused pakkusid peamurdmist, vastused tihti elevust.

Kaitseliidu Valgamaa maleva, Naiskodukaitse Tõrva jaoskonna ja Helme vallavalitsuse esindajad mälestasid teenekat vabadusvõitlejat, kindralleitnant Paul-Adolf Lille, kellel täitus 130. sünniaastapäev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles