Laupäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: arhiiv

Neljapäeval kohtusid Puka rahvamajas Valga maavanem, Puka vallavanem ja päästeameti esindajad, et arutada Puka päästekomando tulevikku. Vallavanem Heikki Kadaja tõdes pärast koosolekut, et mõtted on pigem negatiivsed.

Valga vene gümnaasiumis on mitu töötajat, kelle eesti keele oskus pole nõutud tasemel, mistõttu nad on keeleinspektsioonilt ettekirjutusi saanud. Kooli direktor Jelena Laul peab seadust liiga karmiks.

Taheva vallavalitsus hakkab vallavanem Monika Rogenbaumi kinnitusel toetuste abil korrastama mõisaparki ning Hargla ja Koikküla kanalisatsiooni. Toetust saadi ka laste loodusuuringutele ja õppereisidele.

Maakonna laulu- ja tantsupidu tuleb ka sel aastal – 2. juunil Otepääl Tehvandi staadionil. Osalevad lapsed, täiskasvanud ja eakad. Maavalitsuse haridus- ja kultuuritalituse juhataja Kalle Visteri sõnul on pidu kaheosaline: esimeses osas tantsitakse, teises lauldakse. Muuski mõttes on tegu ühe isevärki peoga.

Korstnapühkija Marko Bandis arvab, et on lõpuks leidnud ameti, mis endale meelepärane ning teistele vajalik. Valgamaale sattus ta aga juhuse tahtel, nagu selgub persooniloost.

Valga spordihallis peetud Valga maakonna ja Valmiera rajooni noorte kergejõustikuvõistlus paistis silma rohke osavõtu ning heal tasemel tulemuste poolest.

Alanud on «TV 10 olümpiastarti» tänavune hooaeg ning pärast esimest etappi hoiab Valga gümnaasium kuuendat kohta. Kooli kehalise kasvatuse õpetaja Riho Meri ütles, et tänavune tase on väga kõrge ning konkurents tihe.

Eile tunnustati Sooru rahvamajas noorsootöökeskuse Tankla vabatahtlikke. Peakorraldaja Raiko Alliku sõnul oli tegu Valgamaa 13–26aastaste noorte vabatahtliku töö tunnustamisega.

Tõrva neiu Elis Haavasalu on üks seitsmest, keda tunnustati eile maakonnas aasta aktiivsema vabatahtliku tiitliga. Intervjuus Valgamaalasele ütleb ta, et vabatahtlik töö annab hulga tuttavaid ja võimalusi, mis hiljem kasuks tulevad.

Hummuli vallamajja kogunenud inimesed vahetasid mõtteid omavalitsuse oleviku ja tuleviku üle. Geomedia konsultant Rivo Noorkõiv ennustas, et peatselt saabub Eestisse suurte murrangute ajajärk.

Valgavõttis 1937. aasta 24. jaanuaril üheaegselt vastu kaht erinevate alade kuulsust. Piirilinna sõitis oma 50 aasta juubeliaktusest ja pidulikust teatrietendusest osa võtma kirjanik Oskar Luts abikaasaga. Samal ajal saabus siia kahekordne olümpia kuldmedalimees Kristjan Palusalu, kes oli kutsutud osa võtma Valga spordiklubi maadlusvõistlusest. Mis edasi sai?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles