Linnar Priimägi peab Valgamaa mainet troostituks

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnar Priimägi.
Linnar Priimägi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Valgamaa partnerluskogu ja Tallinna Ülikooli reklaami ja imagoloogia dotsent Linnar Priimägi viivad koostöös läbi projekti, mille eesmärk kujundada Valga maakonna mainet, andis teada partnerluskogu juhatuse liige ja Tõrva abilinnapea Maido Ruusmann.

Imagoloog Linnar Priimäe sõnul näitab esmane ja erapooletu analüüs, et Valgamaa «jutustus» on hetkel üsna troostitu ja värvitu. «Maakonna kuvandamine on aeganõudev ja delikaatne protsess, mida saab võrrelda
aedniku aretustööga. Et seda saavutada, tuleks olemasolevad koduloolised formaadid tõsta suuremasse, Euroopa konteksti,» lisas Priimägi.

2011. aasta teisel poolel alguse saanud mainekujundusprojekti esimese etapi jooksul keskendutakse Valgamaa mainekujundusliku hetkeolukorra analüüsile. Praeguseks on Linnar Priimäe osavõtul toimunud kaks
töökoosolekut ning Valgamaa lähtekuvandi väljaselgitamise eesmärgil on läbi viidud teste, et selgitada välja omavalitsusjuhtide, arendustöötajate ja arendusorganisatsioonide esindajate arvamusi.

Projekti 1. etapp lõppeb 2012. aasta märtsis sõlmülesannete fikseerimisega.

Hetkel on projekti partnerina kaasatud Valga maavalitsus, kuid tegevuste erinevates faasides planeeritakse protsessi kaasata kõik Valgamaal tegutsevad organisatsioonid, mis huvitatud koostööst maakonna maine tõstmisel ja sellega seotud kohaturunduslike tegevuste elluviimisel.

Valgamaa mainekujundusuuring viiakse ellu osana projektist «Valgamaa kuvandusprojekti koostamine», mida rahastatakse Euroopa Liidu Leader programmi vahenditest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles