Valgamaa mehed jäid Peipsil kadunuks

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veetemperatuur tõusis Peipsi järves Mustvee jaamas maksimumini 27. juulil, näidates seal 27,8 ˚C.
Veetemperatuur tõusis Peipsi järves Mustvee jaamas maksimumini 27. juulil, näidates seal 27,8 ˚C. Foto: Postimees/Scanpix

Kolmapäeval, 21. detsembril läksid paadiga Peipsile kala püüdma kaks Valgamaa meest, keda otsitakse tänaseni.

Neist vanem oli 45- ja noorem 39aastane. Paraku jäid mehed järvel kadunuks.

Varnja piirivalvekordon sai 21. detsembril kell 22.08 teate kahest mehest, kes olid läinud hommikul Peipsi järvele kalale ning polnud tagasi tulnud.

Kuna mehed ei olnud ka järvelt mahatulekut registreerinud ning nende mobiiltelefonid olid välja lülitatud, väljusid Varnja kordoni piirivalvurid paadiga Emajõele mehi otsima alates kohast, kust nad olid jõele läinud.

Mustvee kordoni piirivalvurid suundusid aga kontrollima Peipsi järvele radari abil avastatud märki, mis osutus pooleldi uppunud paadiks.

Peagi käivitati kalameeste otsingud, mis tulemusi seni aga ei ole andnud. Otsinguid asusid teostama nii vee peal kui vee all Mustvee ja Varnja kordoni piirivalvurid ning sukeldumisklubi Maremark tuukrid, vahendas politsei- ja piirivalveameti (PPA) Lõuna prefektuuri pressiesindaja. Traaliti põhja ja kasutati sonarit, mille tulemusena leiti meestele kuuluvaid esemeid, kuid kahjuks mitte inimesi.

Otsingud jätkuvad. "Kavas on neid teostada tänagi," kinnitas Lõuna prefektuuri esindaja Kerly Peitel Valgamaalasele teisipäeva hommikul. "Igapäevaselt on Mustvee kordoni paadiga põhja traalides otsitud. Ka tuukrid on meile endiselt otsingutel abiks."

Politsei- ja piirivalveameti Varnja kordoni juhi Olav Ojasaare sõnul seavad otsingutele piiri väga halvad ilmastikuolud. "Edasised tegevused sõltuvad suuresti ilmastikuolude kujunemisest," märkis Ojasaar teisipäeval uudisteagentuurile BNS.

Leitud paat, mida kaks meest arvatavasti enne kadumajäämist kasutasid, on kahe mootoriga metallpaat Krõm 3. Kuigi paat leiti Peipsi järve kaldast üheksa kilomeetri kauguselt, pole otsijatele siiski teada, kus õnnetus võis täpselt juhtuda. Ojasaare hinnangul on siiski ülimalt tõenäoline, et kadunud kahe kogenud harrastuskaluri paat läks ümber järvel, mitte Emajõel või selle suudmes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles