Neljapäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga põhikoolis oli teisipäeval Jõulumaa. Päkapikukontorist said iga veerand tunni järel saatja-päkapiku juhtimisel alguse üha avastusretked.

Jõulukuul on paljud asutused, ühingud ja eraisikud tähelepanu suunanud lastekodudele. Valga lasteaias Kurepesa ja Taheva sanatooriumis käib siis sagedasti külalisi.

Enamik omavalitsusest oma töötajatele preemiaid ei maksa ning asutuste peod on tagasihoidlikud – üldjuhul tuleb osalemise eest ka endal raha välja käia.

Omavalitsused annavad jõuludeks lastele kommi, viivad kontserdile ega unusta ka pensionäre. Kuidas maakonna vallad oma inimesi meeles peavad, loe paberlehest!

Jõuluõhtul enamik meist puhkab, vitsutab verivorsti ja hapukapsast. Paljud aga veedavad vaikse ja rahuliku jõuluaja hoopis tööl.

Neljapäevasest Valgamaalase jõulunumbrist loe ka tuntud ja vähemtuntud inimeste jõusoove!

Ettevalmistused jõuludeks on täies hoos. Mõelda tuleb nii pühade toidu, kingituste kui kaunistuste peale, ent leida tuleb ka väärikas jõulukuusk. Millised on valikuvõimalused?

Saabuvatest jõuludest räägitakse eelkõige kui ajast, mil ollakse koos lähedaste ja väga kallite inimestega. Siiski on meie seas ka neid, kes mingil põhjusel tunnevad end üksildasena ka aasta kõige kaunimal ajal. Miks see nii on, selgitab psühholoog Toivo Niiberg.

Kuna jõulude ajal ning aastavahetusel kiputakse toiduga liialdama, soovitab ReMa Köögi juhataja Reet Kunder seaprae ja verivorsti asendada kana, kalkuni või hoopis kalaga.

Metsades kestva jõulurahu ajal jahimehed loomi ei küti, kuid peavad neid meeles, viies lisasööta. Mida arvata aga sellest, kui jõulurahu ajal kõlavad metsas siiski püssipaugud, loe lehest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles