Kalmistut rüüstanud mehed astuvad kohtu ette

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hauaplats
Hauaplats Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Lõuna ringkonnaprokuratuur saatis üldmenetluses kohtusse kriminaalasja, milles süüdistatakse kolme meest mitmelt hauaplatsilt istepinkide metalljalgade varguses.

Kohtu ette astub kolm meest vanuses 26–36 eluaastat. Süüdistuse kohaselt lõhkusid nad eelmise aasta detsembris Valgas asuva kalmistu neljal hauaplatsil istepingid eesmärgiga viia pinkide metalljalad metallikokkuostupunkti. Politseinikud pidasid mehed koos varastatud kraamiga kinni kalmistu lähedal. Varastatud esemed tagastati omanikele.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi Valga kriminaalteenistus. Menetlust juhtinud Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Milvi Väin ütles, et kolmest mehest üht süüdistatakse veel võrkaia varguses, millega tekitati omanikule kahju umbes 160 eurot, ning teist avaliku korra rikkumises.

Kohus arutab kriminaalasja järgmise aasta mais.

Valga kriminaalteenistuse juhi Andres Saaroni sõnul on viimaste aastate statistika on näidanud, et metallivargused on Lõuna-Eestis üha süvenev probleem.

«Sealjuures väärib märkimist, et võrreldes teiste Lõuna-Eesti maakondadega kasvas metallivarguste arv möödunud aastal enim just Valgamaal. Lõuna prefektuuris valminud analüüsist ilmneb, et enam varastatakse metallesemetest kaevuluuke, metallreste, mootoreid ja muid metallist seadmeid.»

Vargusi pannakse tema väitel toime peamiselt hõredama asustustihedusega piirkondades ning varahommikusel ajal.

«Mida julgemaks muutuvad vargad, seda enam tuleb inimestel tähelepanu pöörata oma vara kaitsele. Vanametall, mida te varastele »kinkida« ei soovi, tuleks lihtsalt kõrvaliste pilkude eest ära panna. Kui on tegu väga väärtuslike esemetega, siis tuleks kindlasti kaaluda ka teiste turvameetmete kasutamist oma koduõue vargakindlaks tegemisel,» rõhutas Saaron.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles