Ministeerium otsis perearstide ja pereõdedele asendajaid

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sotsiaalministeerium on käivitamas perearstide ja pereõdede asendussüsteemi pilootprojekti. Esimese sammuna võttis ministeerium vahemikus 21. oktoober – 30. november 2011 vastu sooviavaldusi arstidelt ja õdedelt, kes valmis asendama perearsti või pereõde puhkuste perioodil.

«Asendussüsteemis osalemiseks osutus sobivaks 15 arsti ja 21 õde, kes valmis töötama perearsti või pereõe asendajana pilootprojekti perioodil 1. märtsist 30. novembrini 2012, » ütles ministeeriumi terviseala asekantsler Ivi Normet.

Enim ollakse tema sõnul valmist asendust osutama Ida-Virumaal, Tallinnas ja Tartus. «Järgmise sammuna registreerime perearstide ja pereõdede soove asendaja järele ning seejärel viime juba asenduse soovijad ja asenduse osutajad omavahel kokku,» lisas asekantsler.

Perearstidelt ja -õdede soove asenduste osas ootab ministeerium 10. jaanuarini 2012. Samas registreeritakse endiselt arste ja õdesid, kes soovivad saada pereõe või -arsti asendajaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles