Valga gümnaasium võitis Kuldõuna

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dietrich Rometch Euroopa Komisjoni haridus- ja kultuuri peadirektoraadist (vasakult), Valga gümnaasiumi direktor Raimond Luts, Valga gümnaasiumi infojuht Pille Olesk Koostöö Kuldõunaga, SA Archimedes hariduskoostöö keskuse juhataja Anne Hütt ja Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Hannes Rumm
Dietrich Rometch Euroopa Komisjoni haridus- ja kultuuri peadirektoraadist (vasakult), Valga gümnaasiumi direktor Raimond Luts, Valga gümnaasiumi infojuht Pille Olesk Koostöö Kuldõunaga, SA Archimedes hariduskoostöö keskuse juhataja Anne Hütt ja Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Hannes Rumm Foto: Egert Kamenik

Sihtasutus Archimedes autasustas 1. detsembril noorte infomessil Teeviit Koostöö kuldõunaga haridusasutusi, kes andnud panuse Eesti hariduse arendamisse õpirände või koostöö kaudu välismaiste koolidega.

Üldhariduskoolide osas tunnistati ainsana kuldõuna vääriliseks Valga gümnaasium. Tiitliga kaasnes 800eurone rahaline preemia.

Kuldõuna vääris Valga gümnaasium kooli infojuhi Pille Oleski sõnul seetõttu, et koolil on ette näidata pikaajaline edukas rahvusvaheline koostöö, mis on üks põhipunkte ka kooli arengukavas. «Gümnaasium väärtustab elukestvat õppimist ning kujundab oma töötajates, õppijates ja sihtrühmades positiivset maailmavaadet,» kinnitas Olesk.

Kooli õpetajad on tema sõnul innovaatilised ja tahavad õpilastele maailma näidata. «Iga eduka projektiga tekib mitu uut mõtet ja ideed, mida saab omakorda rakendada ja kasutada. Kui õpilased käivad noortevahetuses või teiste koolidega kohtumas ning tulevad tagasi säravate silmade ja uue infoga, saavad sellest ka teised õpilased osa ja see innustab neid uutes tegemistes osa võtma,» väitis infojuht.

Ta lisas, et eelmisest õppeaastast on Valga gümnaasiumi noorematel õpilastel võimalus teha rahvusvahelist koostööd klassiruumist väljumata. «Nii saavad ka nooremad õpilased proovida välispartnertitega koostööd.»

Ilma eestvedajateta – õpetajateta ei saa projektid toimida. «Juba 10 aastat on meil projekte vedanud õpetaja Kersti Piir koos meeskonnaga ja viimastel aastatel on projektööga silma paistnud õpetaja Eva Tšepurko,» tunnustas Olesk kolleege.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles