Parim MTÜ tegutseb Valgas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ester Liinak
Ester Liinak Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Maakonna parimaks MTÜks kuulutati sel nädalal esmakordselt toimunud tunnustusüritusel Domus Petri Kogu, mis tegeleb töötutega ja peab Valga ainsat supikööki.

«Kui lähed konkursile, siis loodad, et oled kõige parem ja sinu töö on kõige rohkem nähtav. Kujutasin ette, et see, mida meie MTÜ teeb, on tunnustust väärt ja professionaalne, kuigi ka teiste seas on väga häid tegijaid,» kommenteeris Domus Petri Kogu juhatuse liige Ester Liinak, kelle juhitud MTÜ teisipäeval kodanikuühenduste konverentsil «Märka tegusaid ühendusi» tunnustuse pälvis.

Kaalukausi langetas Liinaku meelest nende kasuks, et MTÜ teeb midagi hoopis teistsugust kui teised. «Oleme maakonnas ainuke, kes võtab töötukassast vastu vabatahtliku töö tegijaid,» lausus ta. «See töö, mida päevast päeva teeme, on tegelikult üsna väsitav ja läbipõletav, ning kui ei saa erilist tunnustust, siis sära silmist kaob.»

Teist ja kolmandat kohta jäid üheksa nominendi seast jagama noorte motospordile pühendunud MTÜ K&K ning Taagepera külaselts.

Žürii arvestas tublimate MTÜde valimisel, kas nad on jätkusuutlikud, millised on senised saavutused ja üritused, samuti koostööd teiste organisatsioonide ja inimestega ning milline osa on asutusel vabatahtlikus tegevuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles