Maakonnaleht korraldas vestlusringi korteriühistute kadunud raha teemal

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maakonnaleht korraldas vestlusringi korteriühistute kadunud raha teemal.
Maakonnaleht korraldas vestlusringi korteriühistute kadunud raha teemal. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ajaleht Valgamaalane kutsus kokku vestlusringi, milles osalesid pankrotistunud OÜ Valga June juht Endel Uppin, Tartu Korteriühistute Liidu jurist Agu Rillo, korteriühistu E. Enno 42 juhatuse esimees Iia Põldsepp, Valga linnapea Kalev Härk ja Valga linnavolikogu liige Kalev Laul.

2009. aasta suvel said kuus korteriühistut ASilt Eraküte teatised soojavõlgnevuste kohta. Peatselt ilmnes, et võlgu ollakse ka ASile Valga Vesi. Elanike hulgas, kes endi arvates olid kommunaalkulude eest tähtaegselt tasunud, vallandus paanika.

Korteriühistud maksid raha haldusfirmale OÜ Valga June, kes jättis selle aga Eraküttele ja Valga Veele üle kandmata. Haldusfirma juht Endel Uppin lubas võlgnevused tasuda. Seda ta aga ei teinud ning ühistud pidid teistkordselt sooja eest tasuma. AS Valga Vesi elanikelt võla tasumist ei nõudnud.

Märtsis 2010 kuulutati välja OÜ Valga June pankrot. Ettevõttel oli vara veidi üle 350 000 krooni ja kohustusi ligi kahe miljoni krooni eest. Erakütte nõue pankrotipessa oli üle 574 000 krooni. Tänaseks on kolm ühistut Eraküttele võlgnevuse tasunud, kolm teevad seda siiani.

Valga linnarahva pahameele vallandas uuesti Uppini töölevõtmine linna palgale ja tema nimetamine haigla nõukogu liikmeks.

Loe laupäevasest Valgamaalasest, mida vastasid asjaosalised toimetuse esitatud küsimustele. Kahel leheküljel on toodud ära vestlusringi sisu, kus muuhulgas lugeja saab vastuse küsimusele, kuhu ühistute raha kadus, miks Endel Uppin linnavalitsuse palgale võeti ning mida asjaosalised ise sellest arvavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles