Intervjuu: Teadmiste nädal tipneb turismi alal tegutsejate tunnustamisega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülle Juht
Ülle Juht Foto: Erakogu

Valgamaa arenguagentuuri juhataja Ülle Juhi arvates pakub esmaspäeval algav teadmiste nädal huvitavat infot väga erinevate valdkondade esindajatele. Konverentside kõrval toimub ka mitu tunnustusüritust.

Mitmendat korda teadmiste nädalat korraldatakse?

«Tänavune on kolmas ning kestab 21.–25. novembrini. Kuigi seminare ja konverentse toimub aasta ringi, võimaldab teadmiste nädal kompaktselt kokku lükkida seda, mis oluline ja huvitav eri valdkondades tegutsejatele.»

Kes on nädala korraldamisel arenguagentuuri peamised koostööpartnerid?

«Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse kõrval on koostööpartnerid Valgamaa Omavalitsuste Liit, Valga maa- ja linnavalitsus, Valgamaa Kodukandi Ühendus, partnerluskogu, kutseõppekeskus, Valga avatud noortekeskus  ja Kodanikuühiskonna Sihtkapital.»

Millest olete lähtunud kava kokkupanekul?

«Maakonna arendusorganisatsioonina suuname tegevused nelja valdkonda: ettevõtlus, avalik sektor, kolmas sektor ja turism – sellest lähtusimegi. Eraldi grupina on mõeldud seekord ka noortele, kellele korraldatakse karjäärikonverents.»

Millega teadmiste nädal algab?

«Kui siiani oleme esimesel päeval korraldanud avatud uste päeva, siis sel korral teeme pisut teisiti. Läheme ise terve meeskonnaga välja – seekord kutseõppekeskusesse, kus kohtume kooli vanema kursuse õpilastega.

Tutvustame arenguagentuuri tegemisi, teavitame noori, millist nõu saame neile anda, räägime lähemalt ettevõtluse alustamisest, MTÜde moodustamisest. Loodame, et õpilased, kel peagi koolilõpetamine ees, saavad kohtumiselt häid mõtteid ja nõuandeid.»

Teisipäev on eriti töine, mis täpselt toimub?

«Sel päeval on tõesti tegemist asjade kokkulangemisega. Nimelt oli esialgselt omavalitsuste õppepäevaks  kavandatud neljapäev, kuid kuna lektorile see päev ei sobinud, toimub teisipäeval kaks olulist üritust.

Kell 10 algab Valga kultuurikeskuses Valgamaa kodanikuühenduste konverents «Märka tegusaid ühendusi», kus teema on koostöö ning vabatahtlik tegevus. Peaesineja on projekti «Teeme ära» algataja Rainer Nõlvak. Ettekannetele vahepalaks laulab Kait Tamra. Avatud on töötoad, kus saab tutvuda maakonna MTÜde tegevusega.

Kuna oli välja kuulutatud ka tublimate MTÜde konkurss, tunnustatakse ka neid ning tehakse tänukummardus kodanikuühiskonna esindajatele. Taoline ettevõtmine toimub esmakordselt.

Samal päeval kell 11 algab maavalitsuses kohalike omavalitsuste esindajatele e-riigihangete keskkonna kasutajakoolitus, kus lektor on Kadri Look rahandusministeeriumi riigihangete ja riigiabi osakonnast. Kuna kohtade arv on piiratud, tuleb eelnevalt registreeruda.»  

Mis valdkond on luubi all kolmandal päeval?

«Kolmas päev on mõeldud ettevõtjatele ja ettevõtlusele ning sinna on oodatud asutuste juhtidele lisaks ettevõtlusest huvitatud. Kell 13 algab Valga raekojas loeng teemal «Maksuriskid ja nende ennetamine». Lektor on maksu- ja tolliameti kontrolliosakonna juhataja Rando Undrus.»

Millega üllatate teadmiste nädala viimasel päeval?

«Reedel toimub kaks suurt ja olulist üritust. Kell 9.15 algab kutseõppekeskuses koolinoorte karjäärikonverents «Täna mõeldes tulevikule», mille korraldab maavalitsus koostöös arenguagentuuriga. Eesmärk on julgustada noori tuleviku planeerimisel. Esinejad jagavad noortele kogemusi ja ideid.

Esinevad maavanem Margus Lepik, Valga avatud noortekeskuse juht Lauri Drubinš ja kommunikatsioonibüroo Powerhouse juhataja Janek Mäggi.

Esinejate hulgas on ka oma väljaütlemistes ja otsekohesuses eriti karismaatiline kuju, Tartu Ülikooli rahvusvaheliste suhete lektor Viljar Veebel, kes suudab alati auditooriumi kaasa mõtlema panna. Konverentsile on oodatud noored, õpetajad, juhendajad, noortekeskustega seotud inimesed ja üldse kõik asjast huvitatud.

Samuti toimub Otepääl sel päeval turismi aastaseminar.»

Miks just seal ja mis kavas on?

«Ka see on esmakordne. Aasta jooksul toimub turismi valdkonnas mitmeid seminare ja ümarlaudu, aastaseminar on mastaapsem. Kuna kaks kolmandikku maakonna turismiettevõtetest asub Otepää piirkonnas, ongi toimumise kohaks valitud Tehvandi spordikeskuse konverentsikeskus.

Tehakse kokkuvõte turismivaldkonnas toimunust. Tipphetk on tublimate tänamine ja parimate tunnustamine kolmes kategoorias: parim sündmus, meeskond ja turismitöötaja aastal 2011.»

Mida veel lisada soovite?

«Korraldajatele on oluline, et see, mida teeme, pakuks võimalikult laialdast huvi ja kasusaajate hulk oleks võimalikult suur. Lektorid toome maakonda kohale just seetõttu, et huvilistel oleks mugavam ja odavam, et oleks lähemal ja eri kohtades ning lõpptulemusena kindlustaks osalejate rohkuse. Kutsun inimesi aktiivselt teadmiste nädalal osalema. Arvan ja loodan, et iga valdkonna esindaja saab teada midagi uut ja huvitavat.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles