Neljapäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eile kell 15.29 ründas 1948. aastal sündinud mees Otepääl Palupera tee ja Lille tänava ristmikul ametikohustuste täitmisel olnud politseiametnikke ja vigastas neist kaht terariistaga. Kõlasid ka lasud.

Haridus- ja teadusministeerium soovis välja selgitada, miks osa lapsi ei ole koolipinki jõudnud. Valgamaal oli neid lapsi novembri seisuga 72, suurem osa neist on kolinud välismaale.

Põhi- või vähemalt algkooli säilimine hoiab inimesi piirkonnas. Valgamaalt on olemas näide, kuidas on koolikaotamine väljarännet soodustanud. «Kui Restus kool kaotati, jäi piirkond tühjaks – kool on kogukonnale motivatsiooniks,» ütles maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja Kalle Vister.

Valga Linna Pensionäride Liidu kümme aastat tegutsenud venekeelsel grupil oli aruande-valimiskoosolek. Kuigi grupi juht Galina Babitš soovis ametist taanduda, tuleb tal kaaslaste tungival soovil selles jätkata.

Saalihokimeeskond Valga Välk alustas uut hooaega edukalt, kui eelmisel nädalavahetusel toimunud saalihoki meistrivõistluste teise liiga esimeselt kohtumiselt naasti võiduga.

Teisipäeval Valga spordihallis peetud meistriliiga kohtumises võõrustas Valga korvpallikool TTÜ korvpalliklubi. Taas tuli vastu võtta kaotus, seekord numbritega 81 : 66.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles