Kogukonna vedurid räägivad noorte maalemeelitamisest

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maido Ruusmann
Maido Ruusmann Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga-, Põlva- ja Võrumaa partnerluskogud korraldavad täna ja homme Käärikul konverentsi sarjast «Kogukonna vedurid», teatas Põlvamaa partnerluskogu projektikoordinaator Marko Avikson. Seekord on arutelu teema «Kallid noored maal».

Konverentsi eesmärk on arutleda selle üle, mis paneb noort valikuid tegema elamiskoha üle otsustamisel ning mis praegu maale tõmbab ja tõmbaks ning millest on maal puudus.

«See teadmine aitab ka Leader-programmil paremini suunata piirkonna arenguid ning investeeringute üle otsustamisel hinnata, milliste projektide toetamisele keskenduda ja kuidas elujõulisemalt maapiirkonna arengule kaasa aidata,» selgitas Põlvamaa partnerluskogu tegevjuht Tiiu Rüütle.

Valikute ja seoste üle noore pere elamisel maa- või linnapiirkonnas räägivad konverentsil esinejatena perega Tallinnast Põlvamaale elama kolinud koolitaja Indrek Maripuu, kirjanik Roy Strider, Põlva Eksperimentaalteatri juht ja ajakirjanik Rivo Veski, omavalitsuse vaatevinklist Tõrva abilinnapea Maido Ruusmann ning ettevõtja poolelt noor põllumees Ole Musting ja toidukontserni AS Premia Foods juht Kuldar Leis.

Konverentsi juhib Haimar Sokk ja osalejad saavad moderaatorite juhendamisel väiksemates töötubades mitmel korral ise erinevates rollides aktiivselt osaleda ning aktuaalsete probleemide ja võimaluste üle arutleda.

Osalejate seas on ettevõtjaid, külavanemaid, omavalitsusjuhte, arendusspetsialiste, haridustöötajaid, aktiivseid noori ja Leader-tegevuspiirkondade elanikke – seekord on ülekaalus noored.

Konverents sarjast «Kogukonna vedurid» toimub Kagu-Eesti Leader-tegevusgruppide koostöös juba neljandat korda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles