Valga politseijaoskonna esist ehivad helkuripuud

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpilased ehtisid helkuripuud.
Õpilased ehtisid helkuripuud. Foto: Politsei

Täna hommikul kella 9 ajal kogunes 67 õpilast Valga gümnaasiumist ja Valga põhikoolist Valga linna Puiestee tänavale, et kaunistada seal asuva politseijaoskonna ees olevad puud helkuritega.

Üritus sai alguse Lõvi Leo tervitusega, pärast seda räägiti lastele helkuri kasulikkusest ja selle kandmise vajalikkusest pimedal ajal. Üheskoos kontrolliti, et helkur oleks laste riietele ikka õigesti kinnitatud ning pärast seda asutigi juba puid helkuritega ehtima. Igal klassil oli ehtida päris oma puu ning seejuures juhendasid neid Valga politseiametnikud Tõnu Kürsa, Robert Kõvask ning Thea Tekkel.

Et üritus kõigile väga meeldis, otsustati lähiajal Valgas läbi viia veel üks aktsioon – «Helkurikõnd Valga linnas».

Täna, 9. novembril ehitakse helkuripuud lisaks Valgale ka Jõgeval, Tartus, Põlvas, Viljandis ning Võrus. Helkuripuude eesmärk on inimestele ennekõike meenutada, et helkuri kandmise aeg on käes. Ühtlasi demonstreerivad puud ilmekalt sellest möödujatele, kui palju abi on helkurist millegi nähtavaks tegemisel ning kui efektiivselt helkur pimedal ajal jalakäija või ratturi turvalisust tagada võib.

Lõuna prefektuur tuletab ühtlasi meelde, et uue liiklusseaduse järgi on helkuri kandmine nüüd pimedal ajal kohustuslik lisaks maanteele ka asulasisestel teedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles