Kooli tegemised muutusid nähtavaks terves Euroopas

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa kvaliteedimärgiga tunnustatud Valga gümnaasiumi võidukas tiim koos õpetaja Eva Tšepurkoga
Euroopa kvaliteedimärgiga tunnustatud Valga gümnaasiumi võidukas tiim koos õpetaja Eva Tšepurkoga Foto: Erakogu

Valga gümnaasiumi õpilasi ja nende juhendajat Eva Tšepurkot tunnustati Euroopa kvaliteedimärgiga, mis on kõrgeima taseme tunnus.

Projekti «Mathematics without Borders» ehk «Piirideta matemaatika» käigus tõlkisid kooli 8. ja 9.c klassi õpilased eelmisel õppeaastal klassijuhataja- ja matemaatikatundides 100 matemaatilist terminit inglise keelest eesti keelde. Matemaatikatundidest, kus kasutati atraktiivseid õpetamismeetodeid ja eri infotehnoloogiavahendeid, tehti aga videoid.

«Kontrolltöö asemel kasutasin õpetuslikke matemaatilisi mänge ja hindeid panin skoori järgi. Õpilasetel oli võimalus oma loovust kasutada,» selgitas õpetaja Tšepurko

Näiteks tegid õpilased pilte matemaatilistest objektidest ümbritsevas maailmas, millest hiljem arvuti abil objekt eristati ning valemid lisati. «Lapsed said teada, kuidas kodutöid eri arvutiprogrammide abil kontrollida, kuidas õpetaja matemaatilisi teste teeb ja neid internetti üles laeb,» rääkis Tšepurko.

Projekti sõpruskoolid olid Lätist, Rumeeniast ja Türgist. «Kuna ka sõpruskoolid lindistasid õppimise aktiivmeetodeid, oli võimalus internetis sõpruskoolide õppetööga tutvuda,» rääkis Tšepurko.

Valga gümnaasiumi töö «Piirideta matemaatika» sai esmalt tunnustatud Eesti tasemel, kuid kuna riikliku kvaliteedimärgi pälvis ka sõpruskool Lätist, Riia klassikaline gümnaasium, siis programmi reeglite alusel avaneski võimalus taotleda Euroopa kvaliteedimärki.

10. oktoobril saabus kooli rõõmusõnum. «Teie koolile on antud Euroopa kvaliteedimärk silmapaistva töö eest eTwinning projektiga. Teie, teie õpilaste ja teie kooli tööd on tunnustatud kõige kõrgemal Euroopa tasemel,» teatas eTwinning Team.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles