Valga poisid esinevad koos Tanja Mihhailovaga

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noortebänd Valga MK ja Tanja Mihhailova ühisesinemine ENTRUM Lõuna-Eesti programmi väljakuulutamisel Valgamaa kutseõppekeskuses.
Noortebänd Valga MK ja Tanja Mihhailova ühisesinemine ENTRUM Lõuna-Eesti programmi väljakuulutamisel Valgamaa kutseõppekeskuses. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kolmapäeval, 26. oktoobril Tartus Dorpati konverentsikeskuses toimuvale noorte ettevõtlikkuse arenguprogrammi Entrum avasessioonile «Julge unistada ja algatada!» pani ennast kirja ligi 400 noort lõunaeestlast.

SA Entrum tegevjuhi Darja Saare sõnul on selline noorte hulk ootuspärane. "Esimene märk Lõuna-Eesti noorte ettevõtlikust meelest ongi nende otsus liituda arenguprogrammiga, et saada uusi teadmisi ja oskusi kujundamaks eluhoiakut «Juhin oma elu ise!»," kiitis tegevjuht.

Avasessioonil on noortele oma edulugusid jagamas Entrumi patroonid olümpiavõitja Gerd Kanter, moekunstnik ja ettevõtja ning aasta noorettevõtja 2011 Lilli Jahilo, sotsiaalne ettevõtja Artur Taevere, muusik Tanja Mihhailova ning režissöör Ilmar Raag.

Noori on innustamas ka programmi ellu kutsunud Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive ja koostööpartnerid. Esimesed ettevõtlikkuseks vajalikud oskused saavad noored avasessioonil toimuvates ideede genereerimise töötubades.

Laulu «Endaks jään» esitavad avaüritusel Tanja Mihhailova ja Lõuna-Eesti noortebänd Valga MK, mille liikmed on seotud Valga muusikakooliga. Neid juhendab muusikakooli õpetaja Vladimir Minski. Pikema kontserdiga esinevad Birgit Varjun ja Birgit Õigemeel.

Entrum on üle-eestiline noorte ettevõtlikkuse arenguprogramm, mille käigus antakse nelja aastaga ettevõtlus- ja ettevõtlikkusõpet olulisele osale Eesti gümnaasiumiõpilastest. Programm viib eesmärke ellu koostöös majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ning maakondlike arenduskeskustega.

Programm tegutseb sel õppeaastal Lõuna-Eestis, arendades Tartu-, Jõgeva-, Võru-, Valga- ja Põlvamaa noori. Valgamaalt registreerus avasessioonile 70 koolinoort. Osalemine on noortele tasuta, seitsme kuu jooksul saavad nad praktilised teadmised ettevõttega alustamise ning projektide elluviimise alal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles