Laupäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: arhiiv

Õru puhkealale on kerkinud huvitava lahendusega spordiväljak, kus kõigil võimalus mängida korvpalli, võrkpalli ja tennist – laudamüüride vahel. Õru vallavanema Andres Pallosoni sõnul on omapärase väljaku valmimise taga tükk tõsist tööd.

Eesti Esitajate Liidu tegevdirektor Urmas Ambur selgitab, et üldsusele avatud ruumis muusika esitamise eest tuleb igal juhul tasu maksta – see käib isegi vangla kohta.

Neljapäeval avas maanteeamet koos valla- ja maakonnajuhtidega renoveeritud Sangaste–Tõlliste maantee, mida võib pidada Eesti riigi üheks suurimaks kulutuseks Valgamaa taristusse. Maanteeameti lõunaregiooni direktor Kuno Männik ütles koguni, et äsja renoveeritud tee ei ühenda mitte ainult kaht Valgamaa valda ning mitte ainult Otepääd ja Valgat, vaid ka Eestit Läti, Leedu ja miks mitte ka Kesk-Euroopaga.

Kolmapäeval Valga kultuurikeskuses toimunud kohtumisele kogunes sadakond huvilist. Linnaametnikud selgitasid koolivõrgu korrastamisega seonduvat. Sõna said ka linna koolide juhid.

Tõrva gümnaasiumi algklassides on saanud traditsiooniks lõpetada esimene õppeveerand öölugemisega – nii ka seekord.

Silmapaistva töö eest tunnustati Valga gümnaasiumi õpilasi ja nende juhendajat Eva Tšepurkot Euroopa kvaliteedimärgiga, mis on kõrgeima taseme tunnus.

Viiskümmend viis aastat Sangastes meditsiini vallas töötanud Hiivi Sirel pani pillid kotti, kuna leidis, et aitab küll. Ja kui üks naine on oma elus nii tubli olnud nagu tema, ei saa seda talle kuidagi pahaks panna.

Lüllemäel toimus traditsiooniline Jaan Lattiku mälestusjooks, millele lisaks korraldas sealne põhikool uue ettevõtmisena ümarlaua, kus arutleti maakoolide tuleviku üle.

Elukaaslased räägivad, kuidas nad said kaaniravi tulemusena tagasi elurõõmu ja tervise.

Kirikuõpetaja Johannes Paesalu sünnist möödub tänavu 100 aastat. Kuna tema abikaasa ja aktiivne abiline kogudusetöös Hilja-Marie Paesalu on pärit Helme kihelkonnast, toimus möödunud nädalal Helme kirikus Paesalude mälestusüritus.

Neljapäeval tutvustasid Lehte Hainsalu ja Rein Järlik Valga keskraamatukogus tõeliselt kaalukat teost – lisaks hindamatu väärtusega sisule on märkimisväärne, et raamat kaalub terve kilo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles