Otepää noormees võitis mitme tuhande osalenuga konkursil stipendiumi

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tunnustusüritus saab teoks Otepää gümnaasiumis.
Tunnustusüritus saab teoks Otepää gümnaasiumis. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Õpilastele suunatud stipendiumikonkursile «Tulevikutalent 2011» laekus kokku 1700 taotlust üle Eesti. Taotlejate hulgast selgitati välja kõige andekamad ja tublimad noored, kelle vahel läks jaotamisele 12 000 euro suuruse stipendiumifond. Spordi kategoorias pälvis stipendiumi ka Otepää gümnaasiumi õpilane Artti Aigro.

Populaarseim kategooria 5.–12. klassi õpilastele mõeldud konkursil oligi sport ja tervis, kus stipendiumi soovijaid oli kokku ligi 580.

«Sedavõrd suur soovijate arv oli väga suur üllatus ning andekate noorte spordihuviliste hulk muljetavaldav. Enamik taotlejatest on koolis viielised ning nad teevad selle kõrvalt ka väga heal tasemel sporti,» kommenteeris konkursi žürii liige kergejõustiklane Kaire Leibak.

Ta lisas, et näiteks kandideeris stipendiumile noori, kes maast-madalast tegelenud ujumisega ning saavutanud tänaseks oma vanusegrupis absoluutse Eesti tipu.

Samamoodi oli väga suur taotlejate arv kultuuri ja muusika kategoorias – neid oli ligi 475. Populaarsuselt järgnesid teaduse, humanitaarainete ning ühiskondlike tegevuste taotluskategooriad.

Igas kategoorias valis žürii välja viis laureaati, kellest parimat premeeritakse peaauhinna – Tulevikutalendi tiitli ja 600 euroga. Lisaks antakse välja stipendiumid iga kategooria neljale teise koha saajale, kes saavad igakuise 50eurose stipendiumi. Stipendiumid antakse üle ning peaauhinna võitjad selguvad 11. novembri pidulikul aktusel.

Žürii esimehe Ty Lehtmäe sõnul oli sedavõrd suur huvi konkursi vastu suurt rõõmu valmistav. «Erakordselt hea meel on näha, et taotlejaid oli niivõrd palju ning pea kõikidest Eestimaa nurkadest Narvast Räpinani ja Valgast Kuressaareni,» sõnas Lehtmäe.

Žüriisse kuulusid pedagoog ja laulja Silvi Vrait, kergejõustiklane Kaire Leibak, näitleja ja poliitik Liina Vahter, ajakirjanik ja loodussõber Heiki Valner, laulja Teele Viira ning konkursi eestvedaja Maxima Eestist Ty Lehtmäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles