Inimesed ei pääsenud Otepää vallas kuude kaupa koju

Andre Hanimägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää vallas Inni järve ääres ei pääsenud inimesed kuude kaupa koju.
Otepää vallas Inni järve ääres ei pääsenud inimesed kuude kaupa koju. Foto: Erakogu

Otepää vallas Inni järve ääres ei pääsenud inimesed kuude kaupa koju.

OÜ Iporo ostis 2007. aastal Otepää vallas Vidrike külas maatulundusmaad ja soovis alustada detailplaneeringut. Üks valla tingimus oli aga, et firma ehitaks ostetud maale oma kuludega sõidutee, mille kaudu tagumiste kruntide elanikud koju saaksid.

Sellest hoolimata oli neli peret vahepeal pikalt hädas, kuna seni kasutatud tee, mis asub eramaal, oli kinni pandud ning OÜ Iporo ehitatud teed vald nõus vastu võtma ei ole. Seetõttu pani ka arendaja oma teele tõkked ette.

OÜ Iporo esindaja Aivo Alliku sõnul soovitakse tee anda vallale tasuta, kuid teealuse maa peab vald arendajalt välja ostma, kuna nii on kirjas paranduslepingus. Arendaja soovib selle eest saada hinna, millega ise maa ostis.

Otepää vallasekretär Neeme Sild sellega nõus ei ole. «Notariaalselt tõestatud lepingus on kirjas, et OÜ Iporo kohustub andma katastriüksuse Otepää vallale tasuta,» kinnitas Sild.

Reede lõuna ajal, kui Valgamaalane teemaga juba mitu päeva tegelenud oli, teatas Aivo Allik ajakirjanikule, et vallaga proovitakse leida kompromiss ning hea tahte märgina avavad nad tee elanikele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles