Kiirabijaam sai nurgakivi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää kiirabijaam sai nurgakivi.
Otepää kiirabijaam sai nurgakivi. Foto: Jaanika Kuusik / Valgamaalane

Täna sai nurgakivi Otepääle kerkiv kiirabijaam. See hakkab asuma Audentese spordikooli ja Otepää vallavalitsuse vahelisel kolmnurksel alal. Hoonealust pinda on 482,5 m². Kiirabijaam on kahekorruseline, sissepääs hakkab olema Tartu mnt poolselt tänavalt. Hoone katusele tuleb helikopteri maandumisplats.

Hoone projekteerija on arhitekt Andres Lunge arhitektuuribüroost Lunge & Co.

«Sinna tuleb kahele kiirabiautole garaaž koos kõikide abiruumidega. Samuti laoruum, lisageneraator ja väike ambulantsiosa, kust kohalikud vajadusel erakorralist abi saavad,» on arhitekt varem Valgamaalasele rääkinud.

«Esimesel korrusel on kiirabibrigaadile mõeldud puhkeruumid ja olmeruum arvutilaua ning väikse kööginurgaga. Ülemisel korrusel on samuti kolm puhkeruumi puhuks, kui Otepääl suuremad võistlused ja siin mitu kiirabibrigaadi kohal peab olema. Samuti on seal seminariruum, kus saab õppusi korraldada ja loenguid pidada ning väike pesemiskompleks,» jätkas ta kirjeldust.

Lähemalt loe laupäevasest Valgamaalasest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles