Festivalil osalejate relvad läbivad karmi kontrolli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõjameeste marss möödunud aastal
Sõjameeste marss möödunud aastal Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tööhoos malevanoored ja sagiv korraldusmeeskond annavad endast kõik, et olla valmis homme algavaks Valga militaarajaloo festivaliks.

Viimastel päevadel on festivali üks korraldajaist erumajor Meelis Kivi olnud hõivatud telefonikõnede, intervjuude ja ettevalmistustega. «Relvad – see on kõige valusam probleem,» nentis ta pärast järjekordset telefonikõnet saabunud ajakirjanikule ja fotograafile.

Kivi selgitusel püütakse teha kõik, et festival oleks ohutu. «Seda, kuidas riske väldime, ma päris ei avalda, see on koostöö väga erinevate õiguskaitseorganitega,» lausus ta. Küll aga kinnitas erumajor, et külaliste tehnikat ja varustust kontrollitakse. «Üle maailma on tegelikult väga oluline, et igasuguste relvade liikumisel hoitakse pilk peal.»

Pikemalt loe ettevalmistustest, malevanoorte abist ja sellest, milliste riikide esindajate saabumisega probleeme on, tänasest Valgamaalasest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles