Neljapäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: arhiiv

Müüt viletsast koolitoidust on visa muutuma, kuigi enamus koolikokkasid selle nimel vaeva näeb. Kolmapäeval toimunud Valgamaa koolitoitlustajate koolituski peaks olukorda parandama.

Ebaseaduslikult rajatud hooned on jätkuvalt probleem ka Valgamaal. Keskkonnainspektsiooni Lõuna regiooni Valgamaa büroo juhataja Tanel Tiiratsi sõnul on neil praegu pooleli kuus selleteemalist menetlust.

Peagi algavale kooliaastale lähevad Valga maakonna koolid vastu suuremate muredeta. Rõõmustav on, et esimesse klassi läheb sel aastal Valgamaal rohkem lapsi kui varasemalt. Suurimad mured on endiselt seotud Valga gümnaasiumi remondiga.

Tööhoos malevanoored ja sagiv korraldusmeeskond annavad endast kõik, et olla valmis homme algavaks Valga militaarajaloo festivaliks.

Valga gümnaasiumi õppealajuhataja Rudo Lillelehe üks põhimõtteid on proovida elus ära võimalikult palju asju. Hiljuti avanes tal võimalus osaleda reklaamis, mida peagi kõik televaatajad näha võivad.

Otepääl algasid hiljuti kiirabijaama ja käesoleval nädalal tervisekeskusesse lifti paigaldamise ehitustööd.

Viimaste nädalate jooksul on sagenenud teated kaaneta või katkise kaanega kaevuluukidest.

Põhiliselt jalakäijatele ja jalgratturitele mõeldud Pedeli puhkealal võib tihtilugu märgata sõitmas ka rollereid. Politsei sõnul on need jalakäijatele ohtlikud ega tohiks seal sõita.

Igal aastal Soomes peetav noorte suvekool Euromance pidas seekord 20 aasta juubelit, läbiv teema oli tsirkus. Nädal aega kestnud üritusel osalesid ka Valgamaa noored.

Laupäevast liiguvad mööda Eestit teatetantsijad - seda küll traditsioonilise teatepulgata. Valgamaalaste osalemiskord saabub ööl vastu kolmapäeva, kui tantsuga läbitud 431 kilomeetrit.

Suvine vallalugu räägib Hummuli vallast, mida mainiti esmakordselt 1226. aastal. Hummuli piirkond annab ajaloolise mõisakooli kaudu lastele tarkust ning kui mõistus peaks üle kuumenema, on vallas ujumiskohti rohkem kui küll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles