Neljapäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga vabadussamba taastamine on küsimärgi all, sest raha kokkusaamisega on tõsiseid raskusi.

Valga politseijaoskonna juhi Tõnu Kürsa pöördumine lugejate poole jaanipäeva eel.

Esmaspäeval võõrustati Sangaste lossis kodukaunistamise konkursil osalenuid ja mastivimpli saajaid. Samas toimus maakonna aastaraamatu esitlemine.

Tartu maakohus tunnistas teisipäeval narkokuritegudes süüdi kokku kuus noormeest, karistades neid tingimisi vangistuse ning ühte neist ka reaalse vanglakaristusega.

Sangaste lasteaia nimekonkursile laekus 33 nime kaheksalt pakkujalt. Lastepärase, lööva ja meeldejäävana valiti välja Kratila, mis sobib kõige paremini iseloomustama lasteaeda ning sealset tegevust.

Teisipäeval möödus 70 aastat päevast, mil üle kümne tuhande eestlase oma kodudest välja aeti ja kaugele Siberisse küüditati. Traagilist sündmust meenutati ka Valgas ja Tõrvas.

Kolmapäeval Pühajärvel alanud kahepäevasel rahvusvahelisel seminaril arutletakse taastuvenergia kasutamise võimaluste üle ning külastatakse mitut Eesti puiduettevõtet.

Stuudio Joy korraldatud rahvuskultuuride kontserdil olid seekord külas pealinnas tegutsevad rahvusrühmade kollektiivid. Kultuurikeskuse teatrisaal tuli vaatamata kuumale suvepäevale huvilisi täis.

Valga ekstreemspordihallis toimus hiljuti trikiratturite võistlus. Ürituse korraldas Valgamaa noortekogu, et koguda raha peagi loodavasse noortefondi.

Tallinnas Ülemiste keskuses on hoo sisse saanud Mulgimaad tutvustav kuu. Kogu juuni vältel on võimalik saada osa Mulgi kultuurist ja piirkonna ettevõtetest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles