Valgas kohtuvad teerajaorienteerujad

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orienteerumine. Foto on illustreeriv.
Orienteerumine. Foto on illustreeriv. Foto: VIRUMAA TEATAJA/SCANPIX

Pühapäeval korraldab Eesti Orienteerumisliit koostöös Läti Orienteerumisföderatsiooni ja Eesti Invaspordi Liiduga teerajaorienteerumist tutvustava seminari, mille viivad läbi pikaajaliste kogemustega eksperdid Lätist.

Teerajaorienteerumine on üks neljast Rahvusvahelise Orienteerumisliidu tunnustatud orienteerumisalast orienteerumisjooksu, rattaorienteerumise ja suusaorienteerumise kõrval. Selles pole tähtis füüsiline sooritusvõime, vaid proovile pannakse osalejate orienteerumistehnilised oskused kontrollpunktide asukohtade määramisel distantsilt.

Algusega kell 11 on kavas on 1,5 tunni pikkune loeng küsimuste-vastuste vooruga Valgamaa Puuetega Inimeste Koja ruumides, mille järel suundutakse Pedeli virgestusalale omandatud kogemusi praktikas rakendama. Esmalt võisteldakse individuaalselt, mille järel toimub ühine arutelu ja vigade analüüs.

Eesti Invaspordi Liidust osaleb seminaril ligi 20 huvilist ning Eesti Orienteerumisliit ootab omalt poolt 10 uut ja vana orienteerumissõpra, kes soovivad teha tutvust teerajaorienteerumise algtõdedega ning on valmis tulevikus omandatud kogemusi teistele huvilistele edasi andma ja ala arengule kaasa aitama.

Teerajaorienteerumise seminar on osa Eesti ja Läti alaliitude projektist «Est-O-Lat League», mille peaeesmärk on uuendada orienteerumisspordi traditsioone ja tagada spordiala jätkusuutlikkus Eesti-Läti piirialadel uute huviliste kaasamise kaudu. Projekti kestus on 24 kuud, selle tegevused jätkuvad mõlemas riigis 2012. aasta suveni.

Projekti kaasfinantseerib 85 % ulatuses Euroopa Regionaalarengu Fond. Projekti kogueelarve on 166 304 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles