Neljapäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgas avati eile Pro Vita naistekliinik, kus osutatakse mitmeid teenuseid.

Endise Pühajärve valla elanike aktiivgrupp ootas kolmapäeval toimunud Otepää vallavolikogu istungilt otsust rahvahääletuse korraldamise osas. Milline otsus langetati, polnud lehe trükkimineku ajaks veel teada. Mida arvab Pühajärve elanike kavatsusest vallavanem Andres Visnapuu?

Tänavu saab ainsa Valgamaal välja antava kirjandusauhinna – August Gailiti nimelise – Mehis Heinsaar, kes kandideeris suisa kümne erineva teosega.

Üksteist aastat Valga Linna Pensionäride Liitu juhtinud Olga Lea pani eelmisel reedel ameti maha. Teisipäeval valiti tema asemele juhatuse liige Kuldar Paavel. Milline on tema esimene ülesanne uues ametis ja kuidas ta eelkäija tehtut hindab?

Statistika on näidanud, et kodus juhtub kõige enam õnnetusi eakate, väljaspool kodu aga lastega. Vigastuste ennetamisega tegeleva Eha Anslani sõnul saab igaüks lihtsaid ohutusnippe järgides kodu ohutumaks muuta.

Südame-veresoonkonna haigused on kõigis arenenud riikides, ka Eestis, surma põhjustena esikohal. Perearst Henn Sepp soovitab olukorra parandamiseks kogu elu liikuda ja toituda nii, et kehakaal oleks normaalne.

Nädalavahetusel osalesid Valga spordiklubi maadlejad 35. korda toimunud Vändra lahtisel matil kreeka-rooma maadluses, kus spordiklubi kümnest võistlejast kuus esikolmikusse jõudis. Teiste seas osales ka Valga aselinnapea Alar Nääme.

Kuigi osalus oli loodetust tagasihoidlikum, jäid korraldajad hiljutise autoorienteerumisega Valgamaal rahule. Küll aga olid pahased mõned kohalikud, kelle koduõuest autod hilisõhtul mööda vurasid.

Laupäeval toimus Käärikul nelja suusamehe eestvedamisel esmakordselt Nõo Lihavürsti kevadsprint klassikalises tehnikas. Võitis Kein Einaste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles