Tänavuse Gailiti novelliauhinna saaja on selgunud

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehis Heinsaar
Mehis Heinsaar Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eile otsustas August Gailiti nimelise novelliauhinna žürii eesotsas Eesti Kirjandusmuuseumi direktori ja kirjandusteadlase Janika Kronbergiga anda auhind tänavu Mehis Heinsaarele novelli «Kui Herman õitseb» eest. See ilmus mullu välja antud kogus «Ebatavaline ja ähvardav loodus».


Žürii liikme, Valga keskraamatukogu direktori Endla Schasmini sõnul esitati tänavu auhinnale kokku 12 novelli kolmelt autorilt. Seejuures Heinsaarelt esitati suisa 10 kogus «Ebatavaline ja ähvardav loodus» avaldatud novelli. «Et raamatus on üldse 28 novelli, on tegu väga märkimisväärse saavutusega,» rõhutas Schasmin.

Lisaks esitati auhinnale Urmas Vadi novell «Revident» raamatust «Kirjad tädi Annele» ja Indrek Hargla «Doanizarre udulaam» 2009. aastal välja antud ulmeantoloogiast «Täheaeg 6. Pika talve algus».

Kokku esitas nominente preemiale Schasmini kinnitusel 11 inimest. 

Kõigi arvamust avaldanute vahel loositi välja kolm August Gailiti novellikogu "Saatana karussell". Raamatu saajateks osutusid Aleksander Kikas, Aili Värton ja Marje Laugen.

Auhind on kavas Heinsaarele üle anda Valgas 28. aprillil kirjandusfestivali Prima Vista eelüritusena toimuval August Gailiti päeval. Valgas esitavad sel päeval oma loomingut Indrek Hirv, Jürgen Rooste, Erki-Andres Nuut, Berit Kaschan ja Anti Saar.

Gailiti nimeline novelliauhind määratakse eesti autorile kõige gailitlikuma novelli eest, kus on kas fantaasiarikkust, seiklushimulisi ja romantilisi tegelasi, maalilist kujutamislaad või on novellil lüüriline alatoon.

Esimene auhind anti välja 2009. aastal, selle pälvis Valdur Mikita novelli «Jänesekapsa teoreem» eest.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles