Neljapäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Esmaspäeval algas Valga kohtumajas mõrvaprotsess kolme mehe üle, keda süüdistatakse kahe joomakaaslase tapmises läinud aasta suvel. Eelistungil tegi üks süüdistatavatest Nikolai Lebedev ettepaneku Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Milvi Väin protsessilt taandada, süüdistades teda halvas tööülesannete täitmises.

Eile pealelõunal saatis teadus-ja haridusministeerium laiali kirja, kus avaldati kahetsust, et Pühajärve põhikool suletakse. Vallavanem Andres Visnapuu eitab aga kooli sulgemist kategooriliselt. Mis on selle teate taga, saab teada Valgamaalasest!

Eelmisel nädalal toimunud Valga üldharidusvõrgu arutelul, mille korraldasid linnavolikogu ja -valitsus, kerkis teiste kõrval teravalt üles ka küsimus, miks Vene gümnaasiumi õpitulemused jäävad üksteist punkti vabariigi keskmisele alla. Samuti see, milline on õpiraskustega muukeelsete õpilaste tulevik Valgas.

Aasta tagasi moodustatud põllumajandusamet on tegelenud klientide teenindamise kõrval tervikliku organisatsiooni kujundamise, põhiväärtuste leidmise ja arengukavaga.

Saalihokiklubi Valga Välk jõudis Eesti teise liiga meistrivõistlustel nelja parema hulka, kui veerandfinaalkohtumises võideti võistkonda Pro Sura.

Luunjas peetud 34. rahvusvahelistel Jaan Jaago mälestusvõistlustel kreeka-rooma maadluses võitsid Valga spordiklubi maadlejad kaks esikohta.

Eesti spordimuuseum pidas 17. märtsil Otepääl Tehvandi staadionihoones iga-aastast konverentsi, mille teemadering oli lai: räägiti sõna otseses mõttes maast ning ilmast. Kohati oli jutt väga tõsine. Kõige süngemaid noote kostus Eesti Suusaliidu presidendi Toomas Savi sõnavõtust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles