Valgamaaga seotud kandidaate pääses Riigikokku vähe

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Igapäevaselt Valgamaaga seotud kandidaate Valgamaalase andmetel Riigikokku ei pääsenud. Küll aga said sinna 2807 häälega Keskerakonna kandidaat Heimar Lenk, kelle registreeritud elukoht peaks asuma Valga linnas, ning IRLi nimekirjas 2384 häält kogunud Priit Sibul. Kuigi Sibul on Põlva maavanem, elab ta Valgamaal Sangaste vallas.

Reformierakonna Valgamaaga seotud kandidaatidest sai Valga maavanem Margus Lepik 760 häält. Ilona Leetma kogus 348 ja Valter Malm 130 häält. Näiteks endine Otepää vallavanem Meelis Mälberg sai aga 1013 häält ja pääses Riigikokku.

Keskerakonna ridades kandideerinud Alar Nääme sai 345 häält, Ülle Juht 285 ja Jüri Konrad 162.

Isamaa ja Res Publica Liidu Valgamaalt pärit kandidaatidest sai Kalle Vister 324 ja Meelis Linnamägi 86 häält.

Valgamaaga seotud sotsiaaldemokraatidest sai Rein Randver 1603, Tarmo Tamm 728, Meeli Tuubel 266 ning Indrek Tiido 196 häält.

Riigikokku mitte pääsenud roheliste nimekirjas said valgamaalastest Pille Tomson 438 ja Triinu Taul 343 häält. Samuti parlamendi ukse taha jäänud Rahvaliidu nimekirjas kandideerinud valgalasele Reet Krondelile andis hääle 42 valijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles