Kaks maakonda jäid loodetud toetuseta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõne aasta eest kogunes korrastustalgutele Mulgi suurtaluks kujundatavas Sooglemäe talus Taagepera lähedal üle 260 inimese. Osales mitusada vabatahtlikku eesotsas presidendi ja põllumajandusministriga.
Mõne aasta eest kogunes korrastustalgutele Mulgi suurtaluks kujundatavas Sooglemäe talus Taagepera lähedal üle 260 inimese. Osales mitusada vabatahtlikku eesotsas presidendi ja põllumajandusministriga. Foto: Vello Jaska/Valgamaalane

Valga- ja Raplamaa pidid eurotoetustest suu puhtaks pühkima, samal ajal kui suured summad läksid nelja aasta jooksul tuntud tõmbekeskustele.


Valgamaalt lootsid Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) piirkondade konkurentsivõime tõstmise meetmest raha saada kuus projekti. Tuntumad neist olid Mulgi külastuskeskuse, Helme klaverimuuseumi ja Tõrva kinomuuseumi omad.

Aastaid Mulgi külastuskeskuse loomist juhtinud Kristel Habakukk ütles, et on asjade sellise käigu üle kurb.

Jagatud 66 miljonist eurost eraldati 40 Pärnu-, Harju-, Ida-Viru- ja Tartumaale. «Tegelikult läksid kõik toetused piirkondadesse, kus niikuinii turism toimib,» kommenteeris Habakukk.

Kuidas kommenteerivad olukorda regionaalminister ja EAS, loe tänasest Valgamaalasest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles