Suusavahetusega sõidu kaksikvõit läks Norrasse

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidukad naised.
Võidukad naised. Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

Naisjuunioride suusavahetusega 5 km + 5 km distantsi kaksikvõit läks Norrasse. Maailmameistriks tuli Heidi Weng ajaga 31:08,4, teine oli Martine Ek Hagen (+1,6).

Kolmanda koha võitis Saksamaa esindaja Helene Jakob (+2,1). Heidi Wengi jaoks oli see juba teine poodiumikoht Juunioride ja U23 MM-il.
 
Heidi Weng tunnistas, et viimane ring oli talle väga raske. “Ma olin viimasel ringil läbi, oleksin peaaegu lasknud Martinel minna. Kannatasin ära ja teadsin, et lõpukiirendus on mul tugev,” ütles võitja.
 
Martine Ek Hagen kiitis enesetunnet. “Mul oli täna väga hea tunne, võiks öelda, et täna oli lõbus võistelda. Viimased 100 meetrit kujunesid raskeks ja ma ei suutnud enam Heidit ohustada,“ sõnas Hagen.
 
Helene Jakob ei osanud poodiumile jõudmist oodata. “Minu eesmärk oli esikümnesse jõudmine, kuid ma suutsin ennast positiivselt üllatada. Olen 3. koha üle väga õnnelik,“ lausus sakslanna.
 
Eesti esindajaid oli stardis 4. Kati Tammjärv saavutas 48. koha, Adeele Arnek oli 49., Inna Kairite 67. ja Kristiina Haikara 68. Võistluse lõpetas 75 sportlast.
 
Täna on veel kavas kahevõistlejate meeskonnavõistlus, meesjuunioride 10km + 10km suusavahetusega distants ja meeskondlikud suusahüpped. Kahevõistluse suusahüpete
algus on lükatud kella 14.00 peale seoses tugeva tuulega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles