Neljapäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Esmaspäeva lõuna ajal sündis Valgas elavate Kaido Kivi ja Kersti Haasa perre poiss, keda kodus ootab kannatamatult kohe kaheteistkümneseks saav vend Sander. Pikemalt loe neljapäevasest Valgamaalasest!

Euro tulekuga seoses käiva rahavahetuse tõttu on pangakontorites üle Eesti aasta esimestel päevadel tekkinud tavapärasest oluliselt pikemad järjekorrad ning mõnes kohas on need veninud suisa paari tunni pikkuseks. Milline on olukord Valgas?

Sügav lumi muudab metsloomade elu jahimeeste sõnul keeruliseks, eriti hulluks võib olukorra ajada peatne sula.

Valgas Võru tänaval asuva maja elanikud kurdavad aeg-ajalt kanalisatsioonist majja sisse tuleva solgihaisu üle, viimati rikkus ebameeldiv lõhn perekondliku jõuluõhtusöögi. Milline võiks olla probleemi põhjus, milline lahendus?

Alates 27. detsembrist on avalikul väljapanekul Valgamaa omavalitsuste ühine jäätmekava aastateks 2011–2016, kus esitatud ülevaade jäätmealasest olukorrast ning paika pandud tulevikusihid.

Valmis Valga üldharidusvõrgu korralduse arengukava projekt aastateks 2011-2015 on tutvumiseks ning arvamuste esitamiseks välja pandud.

Ameerika Ühendriikides Californias Palos Verdeses resideeruv eesti kunstnik Aapo Pukk soovib neile valgamaalastele, kellel tema maalitud portree seinal, aga kõigile teistele ka head uut aastat. Pikemalt loe ajalehest!

Teisipäeval tutvustas OÜ Advisio Valga linna loodava kompetentsikeskuse teostatavus-tasuvusanalüüsi. Avaldati ka mõtteid keskuse vajalikkuse üle.

6. jaanuaril 104 aastat tagasi ilmus Valgas esimene ajaleht, mis tollal veel mitte eksisteerinud maakonna praeguse keskuse ja selle lähiümbruse uudistele keskendus. Ajaleht kandis nime Sõna ja aastatel 1907–1908 ilmus seda kokku 158 numbrit. Pikemalt loe neljapäevasest Valgamaalasest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles