Arvamus: võimul probleemide ees silmad kinni

, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Jaska
Vello Jaska Foto: Valgamaalane

Kui uudiseid jälgida, jääb mulje, et nendes on päevakajaliste sündmuste kõrvale tekkinud kinnistunud teemad, mis keerlevad nagu karussellil ja lahti nendest ei saa. Üks selline on vaieldamatult pagulasteema.

Kui Eestisse pole veel pagulasi saabunud, siis Soomes on neid arvestuslikult juba mitukümmend tuhat. Ka minul on olnud juhus mõnega neist kohtuda. Olin ühel pühapäeva hommikul Helsingis ühes kaupluses vaevalt jõudnud müügil olevate asjade vaatlemisse süüvida, kui järsku lükati poe uks suure kaarega lahti ja kamp tõmmunahalisi inimesi, kes vahetpidamata kätega vehkisid ja valjuhäälselt käratsesid, sisse marssis.

Kõik poes olijad jätsid sedamaid oma ostud ning jäid vaatama, mis toimub. Toimus aga see, et kõige väiksemad sasipead jooksid kohe riiulite juurde ja hakkasid nendel olevaid asju katsuma ja segi paiskama. Kusjuures nendega kaasas olnud täiskasvanud, arvatavasti isa ja ema, ei pööranud sellele mingit tähelepanu. Sellest polnud raske järeldada, et need inimesed on pärit mingist teisest kultuurikeskkonnast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles