Selgub linna uus nägu

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Alanud on arhitektuurivõistlus, mille eesmärk leida parim lahendus kaksiklinna Valga-Valka ühise kesklinna avalikule ruumile koos keskväljaku ja jalakäijate tänavaga, et luua sel moel kohalikele elanikele ja külalistele õdus ning ainulaadne avalik ruum. Võistluse žürii on rahvusvaheline ning sellesse on kaasatud nii Eesti kui Läti arhitektid.

«Piiriülene Valga-Valka linnakeskus saab olema unikaalne peatuskoht ja huvipunkt, kus kohtuvad kahe riigi kultuur ja ettevõtlus. Näeme seda justkui suure väravana, mis on alati avatud ja kutsub naaberriiki avastama,» sõnas Valga linnapea Kalev Härk.

«Tulevast keskväljakut peab saama igapäevaselt ja mugavalt kohandada mitmesugusteks üritusteks, nagu piiriturg ja linnafestival. Uus jalakäijate tänav peaks ühendama Valka kesklinnas asuva Lugaži kiriku ja Valga kesklinnas asuva Jaani kiriku,» rääkis Valga linnaarhitekt Jiri Tintera.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles