Tõrva noormees Peeter Rüütel – tehnikaga sina peal juba poisieast

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva noormees Peeter Rüütel soovib kaasa lüüa driftimise Euroopa sarjas ning ühtlasi pjedestaalile tõusta.
Tõrva noormees Peeter Rüütel soovib kaasa lüüa driftimise Euroopa sarjas ning ühtlasi pjedestaalile tõusta. Foto: Rein Säinas

Talveõhtutel võib tihti näha, kuidas noored libedatel parkimisplatsidel autodega tiirutavad ning neid külglibisemisse ajavad. Kuigi nende juhtide puhul on tegemist lihtsalt aega viitvate noortega, on auto külglibisemisse ajamine ehk drifting ehk driftimine tegelikult ka üks autospordiala. Viimastel aastatel Eestis üha enam populaarsust koguva alaga tegeleb ka Valgamaa noormees Peeter Rüütel.

Tõrvas sündinud ja koolis käinud 21aastasele Rüütlile on tehnika kallal nokitsemine juba poisikesepõlvest saadik hingelähedane olnud. «Nii palju kui mäletan, on lapsepõlv tehnikat täis olnud – jalgratastest ja mopeedidest  autodeni välja. Tõsisem huvi tekkis, kui 10–11aastasena esimese punn­võrri sain.»

Üleüldse olnud temaga nii, et kui ta sai mingi uue asja, oli vaja uurida, kuidas pill peale sõitmise niisama ka töötab. «Kui krossitsikli sain, võtsin selle paaril-kolmel korral juppideks. Kui mootor laiali sai võetud, siis vaatasin, uurisin ja küsisin targematelt, kuidas tagasi kokku panna. Aega võttis, aga asja sai. Kui mootor jälle koos oli, olin ikka õnnelik küll, kui see korralikult töötas.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles