Naine tegi pokkeris meestele ära

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anneli Jõudna koos kaasaelajatega
Anneli Jõudna koos kaasaelajatega Foto: Kairit Leibold / Triobet

Nädalavahetusel leidis Otepää golfiklubis aset 10 500 euro suuruse auhinnafondiga Triobet WinterFest 2016 pokkeriturniir, mis viidi läbi koostöös Tartu mõttemängude klubiga. Kahepäevase võistluse tšempioniks krooniti Eesti naismängijate eliiti kuuluv Anneli Jõudna.

Sarnaselt eelmise aasta oktoobris Tallinna teletornis toimunud Triobet Highrollers in the Sky pokkeriturniirile, mille mänguformaati kasutati ka Otepääl, püüdis nüüdki tiitlit 35 osalejat. Nende seas olid nii Eesti läbi aegade parimad pokkerimängijad Madis Müür ja Imre Leibold kui turniiriprofid Markku Koplimaa, Kaspar Sein, Ott Jaakson ja Kaido Koorits.

330eurose osalustasuga No Limit Holdem turniiri avapäev jättis konkurentsi kümme parimat. Liidriohjad haaranud Marek Käsnapuu ning Anneli Jõudna domineerisid ka finaalpäeval, pidades maha pingelise mõlemapoolsete võimalustega esikohaduelli, mis vältas üle kahe tunni.

Kuigi Käsnapuul oli vahepeal koguni kaheksa korda rohkem punkte, ei õnnestunud tal oma vastast üle mängida ning viimastes jaotustes saatis edu hoopis Jõudnat.

«Muidugi lootsin võita, kuid ega ma selles just ülearu kindel ka ei olnud. Konkurents oli ikka väga tugev,» väitis Turnapro meeskonda kuuluv Jõudna. Ta naeris, et turniiri võidukarikas ise on vähemasti sama raske kui tee, mis tuli selle saamiseks läbida.

Kahele parimale osutas kõva vastupanu kolmandaks tulnud Carmen-Elina Kupri, kes teenis 1680 eurot. Preemiaraha jagus ka kohtadele neljandast kuuendani, millele platseerusid Leino Piller, Toivo Ojasoo ning Meelis Kuldkepp. Madis Müür lõpetas kümnendana, nimekad netiprofid langesid konkurentsist aga juba võistluse esimesel päeval.

«Erakordselt head meelt teeb asjaolu, et mõlemad turniiril osalenud naised jõudsid ka pjedestaalile. Vaevalt tuli Anneli ja Carmen-Elina edu kellelegi üllatusena, sest nad näitasid juba eelmisel aastal väga head mängu ning on peamised kandidaadid 2015. aasta Eesti parima naismängija tiitlile,» kommenteeris Triobeti pokkerimänedžer Andres Burget.

Copy
Tagasi üles