Šokkrokkar inspireeris ansamblipäeva korraldajaid

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva Muusikakooli õpilased musitseerimas 2015. aasta Anu Kase ansamblimuusika päeval.
Põlva Muusikakooli õpilased musitseerimas 2015. aasta Anu Kase ansamblimuusika päeval. Foto: Tuuli Vaher

Otepää gümnaasiumi aulas on täna, 16. veebruaril traditsiooniline Anu Kase nimelise ansamblimuusika päeva kontsert. Esinevad õpilasansamblid Tõrvast, Võrust, Valgast, Nõost, Otepäält ning Tartu muusikakoolidest. Oodata on pisut üle 100 osaleja.

Kontserdi korraldab Otepää muusikakool. Muusikakooli direktor Tuuli Vaher ütles, et tänavuse ansamblimuusika päeva juhtmõte on Ameerika šokkrokkari Marilyn Mansoni moto «Muusika on tugevaim võlukunst».

«Sellel aastal on nii uusi tulijaid kui ka neid, kes juba aasast aastasse Otepääl esinemas käinud,» selgitas Tuuli Vaher. «Ansamblimuusika päeval saab kuulata mitmekülgseid ansamblikoosseise: akordioniste, flöödi-, saksofoni-, vaskpilli- ja klarnetimängijad ning eri koosseisuga keelpilliansambleid.»

Noorte muusikute esinemist hindab žürii, kes toob iga ansambli esinemises välja midagi positiivset. Kõikidele osalejatele on auhinnad.

Anu Kase nimelist ansamblimuusika päeva toetajad on Valgamaa Omavalitsuste Liit, Eesti Kultuurkapitali Valgamaa ekspertgrupp ja Otepää vallavalitsus, korraldab Otepää muusikakool.

Anu Kase oli aastatel 1980–2000 Otepää muusikakooli õpetaja. Tema käe all on õppinud paljud Otepää lapsed, neist suur osa on praegu juba täiskasvanud. 1997. aastal toimus esimene ansamblimuusikapäev Otepääl, kus Anu Kase oli üks eestvedajaid. Tema eesmärk oli sõnastatud järgmiselt: ansamblimuusikapäev on mõeldud eeskätt Lõuna-Eesti muusikakoolide õpilastele.

Üritus on hea esinemiskogemus ja üksteise kuulamise võimalus, kus saab tutvuda erinevate ansamblitega. Tänaseks on saanud see üritus järjepidevaks noorteansamblite kokkusaamiskohaks.

Copy
Tagasi üles