Valed valikud ja uimasus said saatuslikuks

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esimestel üliõpilaste maailmameistrivõistlustel suusaorienteerumises sõideti kolmandal võistluspäeval ehk laupäeval sprinditeadet. Iga osalev riik võis startida kahe võistkonnaga, iga võistkond koosnes ühest mehest ja ühest naisest, kes sõitsid vaheldumisi kumbki kolm etappi. Sprindile kohaselt olid etapipikkused 1,5 km ringis ja parimatel kulus igale etapile vaid 5-6 minutit, võib lugeda Eesti Orienteerumisliidu Facebooki-lehelt.

Eesti oli välja kahe võistkonnaga koosseisus, millest ühesse kuulus Otepää noormees Andres Saal koos Evely Kaasikuga, teise moodustasid Rimmo Rõõm ja Daisy Kudre. Avaetapp meie meestel ei õnnestunud ja tuli leppida enam kui minutilise kaotusega parimatele. 17 võistkonna seas lõpetati vastavalt 11. ja 13. kohal.

Seda vahet edaspidi vähendada ei õnnestunudki, vahe liidritega hakkas kasvama, kuid kohad püsisid üsna stabiilselt esikümne järel.

Lõpuprotokolli läksid eestlastele kirja 11. ja 12. koht üldjärjestuses ning võistkonnale Rõõm-Kudre 7. koht riikide arvestuses.

Andres Saal ütles võistluste järel, et esimene ring oli väga kiire, kuid edasi jäi võistlus kuidagi uimaseks. "Teisel ja kolmandal ringil tegin ka valesid teevalikuid. Tunda andis väsimus, kuid kõige enam mõjutas uimasust üksi sõitmine."

Tänasel lühirajal sai Saal noormeeste klassis 24. ja Rimmo Rõõm 21. koha. Eestlastest tegi parima esituse kuuendaks tulnud Evely Kaasiku, kes oli kuues.

Tegemist oli ajaloo esimeste üliõpilaste suusaorienteerumise maailmameistrivõistluste viimase distantsiga. Üliõpilased kohtuvad suusaorienteerumisradadel järgmisel korral juba kahe aasta pärast Tartus.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles