Esimese «Klassiku sõbra» tiitli pälvis Rutt Hinrikus

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esimese «Klassiku sõbra» tiitli ja tunnustuse pühendunud tegevuse eest Eesti kirjandusklassikute uurimise ja tutvustamise eest pälvis Kirjandusmuuseumi teadur Rutt Hinrikus, kes on tuntud nii kirjandusteadlasena kui ka Eesti elulugude kogumise suurprojekti vaimse juhina.

Auhinna andis täna Tammsaare muuseumis pidulikult üle Tammsaare ja Vilde Sõprade Seltsi esimees Rein Veidemann.

Rutt Hinrikus on Karl Ristikivi Seltsi asutajaid ning Ristikivi loomepärandi olulisemaid uurijaid.

Üleandmiskõnes rõhutas kriitik ja kirjandusloolane Toomas Haug, et Rutt Hinrikuse tegevuse tulemusel on Eestis uuesti saanud oma hääle mitmed Nõukogude režiimi ajal kõrvale tõrjutud kirjandusklassikud. Elulugude kogumine, publitseerimine ja mõtestamine on aga aidanud taastada aastakümneid vaikima sunnitud rahva vaimset järjepidevust.

Tunnustus «Klassiku sõber» antakse välja esmakordselt. Sellega tänab selts üht Eesti silmapaistvat kirjandusinimest klassikute pühendunud uurimise ja tutvustamise eest. Tänukirja juurde kuulub Marje Üksine graafiline leht «Kõik on üks».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles