Kiviaedade taastamise toetust saab taotleda vaid tuleval nädalal

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA) ootab tuleva nädala esmaspäevast taotlusi kiviaia taastamise toetuse saamiseks, kokku jagatakse algavast taotlusvoorust 1,5 miljonit eurot. Toetust saab taotleda vaid nädala lõpuni.

Eesti maaelu arengukava 2014–2020 meetme “Investeeringud materiaalsesse varasse” kaudu on kiviaedade taastamiseks sel rahastusperioodil eraldatud 2,5 miljonit eurot, sellest 1,5 miljonit eelolevaks taotlusvooruks, teatas PRIA esindaja BNS-ile.

Toetust makstakse vaid nende piirkondade kiviaedade taastamiseks, kus kiviaiad on juba  traditsiooniliselt esinenud. Kunagise kiviaia asukoht peab olema looduses visuaalselt tuvastatav. Täpsemalt tähendab see, et toetust võib taotleda olemasoleva kiviaia või selle osa lahtivõtmise ja uuesti ülesladumise eest. Samuti võib toetust taotleda olemasoleva kiviaia esialgse mahu taastamise eest, mille käigus suurendatakse olemasoleva kiviaia mahtu vähemalt poole võrra tema esialgsest mahust. Sellisel juhul jäetakse vana ja algupärane kiviaia osa üldjuhul puutumata ning vanast kiviaiast allesjäänud osale lisatakse kive juurde. Taastamise käigus puhastatakse vana kiviaed ka võsast, kuid üksikud puud on soovitatav jätta siiski kiviaeda alles. Täpsemad suunised saab Muinsuskaitseametist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles