Sõbrapäev möödub lillepoodides töiselt

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sõbrapäeval müüakse poodides spetsiaalselt kaunistatud maiustusi ja pisemad temaatilisi kingitusi, nende kõrval leiab puna-roosade temaatiliste kaartide tulva pea kõigist kauplustest. Lillepoodide letid on aga lookas erinevat sorti ja värvi lilleilu all.

Tava kinkida sõpradele lilli on meil juba jõudsalt levinud. Sõbrapäeva lill on traditsiooniliselt punane roos, kingitakse ka teist värvi roose, tulpe, nartsisse ja nelke. Lillede kinkimise näol on tegemist võimalusega osutada tähelepanu headele tuttavatele ja sõpradele.

Tõrva lillemüüjatel olid pühapäeval käed tööd täis. Lilleostjaid käis lõuna paiku küll mõnevõrra vähem kui hommikul, siiski oli küllaga neid, kes valentinipäevaks lilleõit käisid valimas. Tõrva kõrtsihoones asuva Lilleaida perenaise Kristel Veri sõnul oli suurem ostmine koguni laupäeval. "Ostetakse tulpe, roose, potililli, seadeid, kimpe on tellitud".

Ka kaupluse Amaranth Lilled juhataja Pille Tiirak ütles, et ostmist on olnud nii laupäeval kui pühapäeval ning palju ostetakse just kevadisi lilli - tulpe ja nartsissse, aga ka traditsioonilist roosi. Võrreldes möödunud aasataga on Tiiraku hinnangul lilleostmist rohkem. "Mullu osteti rohkem muud nänni  - pisikesi sõbrapäevateemalisi kingitusi". Tiirak lisas veel, et tema lillemüüjana näeb, et sõbrapäev ja lillede kinkimine sel puhul on meil kindlalt kodunenud tava.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles