Saatkond toob Valgamaale auhinnatud filmi

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinole mõeldes meenub koheselt suriseval kinomasinal jooksev filmirull – mis siis, et tänapäeval kino näitamiseks peamiselt digitehnikat kasutatakse.
Kinole mõeldes meenub koheselt suriseval kinomasinal jooksev filmirull – mis siis, et tänapäeval kino näitamiseks peamiselt digitehnikat kasutatakse. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga gümnaasiumis linastub 1. märtsil filmifestivalidel auhindu võitnud USA dokfilm «Kaugel kodust». See räägib Ugandast pärit noorest, kes on arvatavasti esimene Aafrika esindaja lumelausasõidus tulevastel taliolümpiamängudel.

«Kaugel kodust» on karakterilugu, mis räägib kogukonnatoetuse olulisusest ja populariseerib maailmaharidust, sobides suurepäraselt UNESCO ühendkoolide võrgustikku kuuluva Valga gümnaasiumi õpilastele vaatamiseks. Kohal on ka filmi üks autoritest Galen Knowles, kes räägib filmi sünniloost ja vastab tekkinud küsimustele.

Film linastub Eestis Ameerika Ühendriikide saatkonna American Film Showcase programmi osana, andis teada Valga linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Hele Heletäht.

«Antud filmi linastus ja autoriga kohtumine on järjekordne hea näide Valga linna ja Ameerika Ühendriikide Eesti saatkonna suurepärasest koostööst. Meil on alati hea meel võõrustada saatkonna esindajaid ning kindlasti on taolised kohtumised meie noortele väga harivad ja silmaringi avardavad,» sõnas Valga aselinnapea Lauri Drubinš.

Kohtumisel autoriga osalevad Valga gümnaasiumi 11. klasside õpilased ning kohtumist modereerib õpilasesinduse juht Karel Simson.

29. veebruaril näeb Otepää vallavalituse kommunikatsioonijuhi sõnul sama filmi ka Otepääl. Valgamaalasele teadaolevalt jõuab film ka Tõrva.

Filmi «Kaugel kodust» («Far from Home»), režissöörid on Phil Hessler ja Galen Knowles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles