Lumi tegi talvepealinnas elu lõbusamaks

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Winterplace.
Winterplace. Foto: Ilmo Tamm

Vaatamata sellele, et viimased vihamsajud pühkisid ära kogu lumikatte, on reedel mahasadanud lumi Otepääl taastanud mõnusa talveilma.

Lumest 2,7 km rada, staadion ja  lasketiiru staadion on valgustatud õhtul kuni kell 21ni. Looduslikul lumel radasid endiEesti suurimas talvepargis – Otepää Winterplace`is ootavad lustijaid lumerõngarajad, kelgumägi, iglukino, väikelaste tuubikarusell ja jätkuvalt palju lund. Seal elab ka põhjapõder Rudolf, kellega saab teha pilti, andis teada Otepää vallavalitsuse kommunikatsioonijuht.

Otepää Winterplace`i juhataja Siim Kalda ütles, et kolmenädalane vihmaperiood on selleks talveks läbi saanud, Winterplace on selle ilusti üle elanud. «Täna öösel mahasadanud looduslik lumi on piirkonna teinud muinasjutuliselt kauniks ning seda tuleb lähipäevadel veel juurdegi. Tuubirajad on heas korras ning talvemõnusid saab täiel määral nautida,» rääkis Kalda.

Tehvandi spordikeskuses on avatud 2,7 km kunstlumest valmistatud suusarada suusatamiseks nii klassika- kui vabatehnikas. Rada on jätkuvalt sulamas, kuid neljapäeval toimunud lumevedu ja öösel mahasadanud õhuke lumekiht on teinud raja olukorra paremaks ja rada on treeninguteks heas seisukorras.

Endiselt on rada kitsas ja kohati vesine ja jäine – eriti ohtlik viraažiga laskumine – ning rada ei sobi hästi algajatele ja pühapäevasuusatajatele. Kunstlselt ei ole.

Huvilisi ootavad seitsme rajaga Tehvandi ja üheksa rajaga Veski Spordibaasi talvised kettagolfi pargid.

Priit Tammemägi Kuutsemäe ja Munamäe mäesuusakeskustest kinnitas samuti, et reedene lumesadu parandas mägede olukorda tunduvalt. «Mõlemad mäed on avatud, nädalavahetusel toimub Munakal kaks võistlust – Alexela Alpituuri noortesari ja Valgamaa meistrivõistlused mäesuusatamises,» ütles Priit Tammemägi.

Teisipäeval ja neljapäeval viib Munaka Express mäesuusasõbrad Kuutsemäele.

Loodusturism.ee pakub Otepää piirkonnas seiklustegevust tõukekelkudel, matkasuuskadel ja lumeräätsadel. Pühajärvel on avatud ka jäärada tõukekelgutamiseks ning uisutamiseks. 13. veebruaril toimuma pidanud Esimene Pühajärve matkamaraton tõukekelkudel on edasi lükatud 5. märtsile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles