Piirilinna taaraautomaadid peibutavad petiseid

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pätid mõtlevad välja erinevaid skeeme, et raha teenida. Seekord kopeeritakse triipkoode ja kleebitakse Lätist toodud taarale.
Pätid mõtlevad välja erinevaid skeeme, et raha teenida. Seekord kopeeritakse triipkoode ja kleebitakse Lätist toodud taarale. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Riigipiiri läheduse tõttu on Valga taaraautomaadid petistele heaks peibutuseks. Lätist korjatud pudeleid «tuunitakse» võltsitud triipkoodiga ning söödetakse need siis Valga taaramasinatesse. Karistus ei jää siiski tulemata.

Sotsiaalselt vähekindlustatud inimesed on käivitanud lausa omalaadse äriplaani: nad korjavad Lätist taarat, mida Eesti pandipakendisüsteem ei tunnista. Eestist otsitakse triipkoodiga pudel, misjärel kopeeritakse kood, kleebitakse teistele pudelitele peale ja sisestatakse «tuunitud» pudelid masinatesse.

«Kahjud ei ole küll suured, aga tehnoloogiliselt pidevalt arenevale pandipakendisüsteemile on see pidev väljakutse,» sõnas Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peitel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles