Tõrked teavitustes tegid jahimeestest seaduserikkujad

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Eesti jahimehed. Foto on illustratiivne.
Lõuna-Eesti jahimehed. Foto on illustratiivne. Foto: Marko Saarm

Statistika järgi läks Valgamaal mullu kirja hulk rikkumisi jahinduse valdkonnas – jahimeeste meelest ebaõiglaselt. Ka keskkonnainspektsipooni esindaja nendib, et pole põhjust kahtlustada Valgamaa jahimeeste seadusekuulekuse järsku langust ega tahtlikku nõuete eiramist.

Kõige enam algatas keskkonnainspektsioon Valgamaal 2015. aastal menetlusi jahiseaduse nõuete rikkumise alusel – 28. Aasta varem oli neid maakonnas vaid kümme.

Keskkonnainspektsiooni Valgamaa büroo juhataja Tanel Tiirats selgitas, et mullune jahiseaduse nõuete rikkumiste alusel algatatud väärteomenetluste kasv võrreldes 2014. aastaga on seotud jahipidamisõiguse tasu maksmata jätmisega. «Eelnev ei tähenda kindlasti Valgamaa jahimeeste seadusekuulekuse langust või tahtlikku nõuete eiramist. Enamik jahimehi põhjendas tasu maksmata jätmist unustamisega.»

Copy
Tagasi üles